Germania: Animalele grădinii zoologice ar putea fi sacrificate din cauza lipsei de fonduri, provocată de coronavirus

Germania: Animalele grădinii zoologice ar putea fi sacrificate din cauza lipsei de fonduri, provocată de coronavirus

Măsuriledrastice impuse de autorități pentru a încetini focarul de coronavirus au forțat grădinile zoologice să se închidă,ceea ce afectează animalele din captivitate.

Grădina Zoologică Neumünster din Schleswig-Holstein, Germania, este atât de afectată de lipsa fondurilor, încât ia în calcul uciderea unor animale, ca parte a unui plan de depășire a impasului financiar.

„Avem dejao listă de animale pe care ar urma să le sacrificăm primele. Caprele și căprioarelese află pe listă, dar nici unul din animalele pe cale de dispariție. Este cel mai răuscenariu. Încercăm să îl evităm, dar trebuie să ne gândim la o soluțiedestul de devreme.Animalele de pe listă vor deveni hrană pentrulinx, vulturi și un uraș polar de peste3.6 de metri”, a declarat Verena Kasari, directorul grădini Neumünster, citează dw.com.

Cel mai pesimist scenariu cel mai în care nu s-ar întrerupe furnizarea de pește și carne din cauza lipsei de fonduri.

Toate grădinile zoologice din Germania sunt închise ca parte a măsurilor guvernamentale de a încetini răspândirea coronavirus, iarNeumünsterși-a întrerupt activitatea începând cumartie 15.

Grădinazoologică de dimensiuni mici are peste 700 de animale, inclusiv vulpi arctice, lupi cu coamă și foci.Dacă grădinii zoologice i se permite să se redeschidă la sfârșitul lunii aprilieși restricțiile sunt relaxate, valoarea pirderilor ar fi de175,000 EUR, a estimatKasari.

Grădinile zoologicesunt unele dintre cele mai vizitate locuri dinGermania.Un total de 75% din germani se bucură de vizita la grădina zoologică, potrivit unui studiu realizat de institutul de cercetare Forsa.Grădina Zoologică din Berlin, carea are peste20,000 de animale, areaproximativ 5 milioane de vizitatori pe an.

Pe parcursul unui weekend obișnuit de Paste, grădinilerecuperau banii pe care i-au cheltuit pentru a hrăni animalele pe parcursul iernii.Atunci când grădinile zoologice sunt închise publicului, angajații trebuie să aibă grijă de animale.Aceștiatrebuie plătiți, iaranimalele trebuie hrănite în continuare.

„Avem venituri zero și aceleași costuri”, a declarat Kasari.

Unele grădini zoologice pot accesa fonduri de la administrația locală, a explicat el, care pot acoperi până la 10% din cheltuieli.Grădina sa zoologică este administrată de o organizație de caritateși, prin urmare, nu este eligibilă pentru a primi acest tip de asistență financiară, supraviețuitoare doar din donații și costul biletelor.

Germania ar puteaieși din criza provocată de COVID-19 după weekendul de Paște

Anunțul cancelarului Germaniei are loc în contextul în care Institutul Robert Koch (RKI) nu recomandă încă ridicarea măsurilorpentru stoparea răspândirii infectărilor cu coronavirus.

Numărul de cazuri nu va mai crește atât de mult, datorită mai ales disciplinei multor cetățeni. „Măsurile luate sunt eficiente”, a declarat președintele RKI, care a subliniat că în Germania criza provocată de COVID-109 ar putea fi depășită după weekendul de Paște.

Cu toate acestea, cifrele privind numărul îmbolnăvirilor a continuat să crească și nu există niciun indiciu că ele vor scădea prea curând. În unele regiuni există chiar creșteri puternice ale ratei infectărilor, iar din ce în ce mai multe persoane în vârstă din azile sunt infectate, scrie rbb24.de.