Germania ar urma să administreze o a treia doză persoanelor vulnerabile. Jens Spahn vrea să extindă și disponibilitatea vaccinării pentru minorii din țară

Germania ar urma să administreze o a treia doză persoanelor vulnerabile. Jens Spahn vrea să extindă și disponibilitatea vaccinării pentru minorii din țară
Jens Spahn, ministrul federal german al sănătății. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Michele Tantussi

Guvernul Germaniei pregătește cadrul legal pentru a administra o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 la persoanele vulnerabile, precum și pentru a extinde disponibilitatea vaccinării în cazul minorilor – în prezent, Comitetul german de resort recomandă vaccinarea minorilor doar în cazul în care suferă de afecțiuni pre-existente.

Autoritățile germane ar urma să administreze o a treia doză persoanelor vulnerabile, din septembrie

Ministrul federal al sănătății se întâlnește luni cu titularii portofoliilor regionale, iar Jens Spahn dorește să implementeze, începând din septembrie, o a treia doză de vaccin pentru persoanele expuse riscului de formă severă a COVID-19, cum ar fi cele cu vârste foarte avansate sau cele cu diverse comorbidități, conform din Bild am Sonntag, care citează draftul unei rezoluții guvernamentale, transmite Politico Europe.

Persoanele imunizate în schemă completă cu vaccinurile pe bază de vector viral (cum sunt AstraZeneca și Johnson & Johnson) ar urma să primească la a treia doză ser cu tehnologie ARN mesager (Pfizer sau Moderna), potrivit propunerii făcute de Jens Spahn.

Jens Spahn vrea să extindă disponibilitatea vaccinării în cazul minorilor

Ministrul federal al sănătății ar urma să extindă eligibilitatea vaccinării către adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, a precizat Bild. Dacă este adoptată, decizia va merge dincolo de recomandările Comitetului german de vaccinare, care spune că minorii ar trebui vaccinați doar dacă au afecțiuni pre-existente. Jens Spahn a menționat că 1 din 5 germani din această categorie de vârstă a primit deja o primă doză.

La nivel național, 62% dintre adulții Germaniei au fost vaccinați măcar cu o doză, iar 52% au fost vaccinați în schemă completă.

În Germani au fost depistate peste 3,77 milioane din cele 199 milioane de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 confirmate la nivel global. Autoritățile germane au raportat circa 95.700 de decese asociate coronavirusului, în timp ce mai bine de 3,65 milioane de persoane s-au vindecat după ce au fost testate pozitiv, arată datele centralizate luni de Worldometer.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)