Germania: Certificatul verde, obligatoriu de miercuri la locul de muncă și în mijloacele de transport. Landurile au introdus și alte restricții pe lângă cele federale

Germania: Certificatul verde, obligatoriu de miercuri la locul de muncă și în mijloacele de transport. Landurile au introdus și alte restricții pe lângă cele federale
Foto simbol: Pixabay

Certificatul verde devine obligatoriu în Germania, începând de miercuri, la locul de muncă și pentru folosirea mijloacelor de transport, ca parte din regulile anti-pandemie pe care le-a adoptat Bundestagul săptămâna trecută, transmite EFE preluată de Agerpres.

Certificatul verde, obligatoriu de miercuri la locul de muncă și în mijloacele de transport din Germania

Astfel, persoanele nevaccinate care nu au trecut prin boală vor fi nevoite să prezinte să prezinte un test negativ la infecția cu SARS-CoV-2 pentru a avea acces la locul de muncă, pentru a putea călători cu trenul și cu avionul, dar și pentru a intra la metrou sau în autobuzele urbane. Cu toate acestea, autoritățile locale recunosc că verificarea extinsă în transportul public va fi destul de anevoioasă.

În luptă cu evoluția pandemiei, landurile germane au introdus și alte măsuri pe lângă cele federale. Spre exemplu, administrația regională a Berlinului a înăsprit restricțiile în cazul nevaccinaților, cărora le-a restrâns și mai mult accesul în spațiile publice.

Decizia luată de senatorii Berlinului interzice accesul persoanelor nevaccinate în centrele comerciale, excepție făcând cele cu produse de primă necesitate. În plus, nevaccinații vor fi trebui să prezinte un test negativ pentru a mai intra în spațiile recreative sau de divertisment în care nu se poate purta mască, cum este cazul restaurantelor.

Certificatele verzi vor fi verificate aleatoriu, spune compania de transport public din Berlin, care a precizat că acei călători care nu le dețin vor fi dați jos și amendați.

În contrast față de alte landuri germane, Berlinul nu va renunța la târgurile de Crăciun, dar va primi acolo doar persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală. Concertele și meciurile de fotbal se vor desfășura cu asistență limitată.

Mai multe spitale din capitala germană reclamă valul de internări și spun că au fost nevoite să anuleze diverse operații non-urgente. Directorul spitalului St. Gertraudekrankenhaus declara marți că în unitățile sanitare din Berlin mai sunt libere doar 85 de paturi de ATI și că nu exclude să se ajungă în curând la trierea pacienților.

Chiar și alte landuri germane au introdus noi restricții anti-pandemie, cum este cazul Bavariei, care a închis barurile și cluburile și care le cere chiar și persoanelor vaccinate sau trecute prin boală să prezinte un test negativ pentru a avea acces la alte activități recreative. Autoritățile bavareze au limitat accesul în centrele comerciale și au anulat târgurile de Crăciun din 2021.

Autoritățile din landurile Turingia și Baden-Wurttemberg iau în calcul posibilitatea de a introduce interdicții de circulație pe timp de noapte, o măsură deja aplicată în Saxonia.

Germania a înregistrat noi recorduri negative ca număr de infectări și are una dintre cele mai reduse rate de vaccinare din Europa de Vest (68%).