Germania: Ciocniri de stradă între protestatari şi forţele de ordine, cu o zi înainte de 1 Mai

Germania: Ciocniri de stradă între protestatari şi forţele de ordine, cu o zi înainte de 1 Mai
O serie de confruntări au avut loc, sâmbătă seara, în Germania, cu o zi înainte de manifestaţiile din 1 Mai, potrivit oficialilor poliţiei germane, care a mobilizat echipaje la Hamburg şi Berlin, informează AF...

O serie de confruntări au avut loc, sâmbătă seara, în Germania, cu o zi înainte de manifestaţiile din 1 Mai, potrivit oficialilor poliţiei germane, care a mobilizat echipaje la Hamburg şi Berlin, informează AFP. Peste 4.000 de manifestanţi de extremă stângă au protestat la Hamburg, în faţa a 2.500 de reprezentanţi ai forţelor de ordine, în urma cărora zece persoane au fost rănite uşor.

„O maşină şi mai multe coşuri de gunoi au fost incendiate. Manifestanţii au aruncat cu pietre şi recipiente pline cu vopsea în poliţişti, care au folosit tunuri cu apă”, au precizat surse din poliţie.

La Berlin, aproximativ 3.000 de ofiţeri de securitate au fost mobilizaţi în cursul nopţii, urmând ca un număr dublu de poliţişti să fie mobilizat în noaptea de duminică spre luni.

Cele două oraşe sunt scena ciocnirilor dintre contestatarii de extremă stângă şi poliţie.

De obicei, sindicatele germane manifestează în mod paşnic de 1 Mai, însă sărbătoarea muncii este şi o ocazie de confruntări în timpul nopţii, între militanţii de extremă stânga şi cei de extremă dreapta sau între aceştia şi poliţie.

Ultima oră
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în comeptiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)
21:34 - Ludovic Orban, despre posibilitatea ca Cioloș să fie numit premier la schimb cu refacerea coaliției: „Asta e o glumă. Partidul cel mai puternic din coaliție dă premierul”
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”
21:18 - Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”
21:03 - Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, contract care data din 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”