Germania ia modelul Austriei și sugerează reducerea fondurilor UE pentru statele care resping cotele de refugiați

Germania ia modelul Austriei și sugerează reducerea fondurilor UE pentru statele care resping cotele de refugiați
Foto: spiegel.de

Thomas de Maiziere, Ministrul german de Interne, a invocat posibilitatea reducerii fondurilor europene în cazul statelor care resping cotele de refugiați, informează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

”Cred că trebuie să vorbim despre mijloace de presiune”, a declarat ministrul german pentru postul de televiziune ZDF. Acesta a mai susținut că statele care refuză cotele de imigranți” sunt țări care primesc numeroase fonduri structurale” și că acestea ”ar fi drept să primească mai puține mijloace” financiare.

Oficialul german este de părere că Uniunea Europeană este departe de a ajunge la un acord privind distribuirea pe termen lung a imigranților între statele membre. Miniștrii europeni de interne nu au reușit să ajungă luni la un acord asupra repartizării obligatorii a 120.000 de imigranți, așa cum a cerut săptămâna trecută Comisia Europeană.

Ministrul a mai declarat că își susține afirmația conform căreia în Germania vor ajunge până la finele anului circa 800.000 de imigranți, deși unii politicieni, printre care și vicecancelarul german, susțin că numărul acestora ar putea depăși un milion.

Poliția federală a anunțat că, în cursul zilei de luni, 4.537 de imigranți au ajuns cu trenul în Germania,  în pofida reintroducerii controalelor la frontiera cu Austria. 91.823 de solicitanți de azil au ajuns astfel în Germania numai de la începutul lunii.