Germania negociază cu Canada exportul de gaze naturale lichefiate pentru Europa

Germania negociază cu Canada exportul de gaze naturale lichefiate pentru Europa
Foto simbol: Pixabay

Germania face negocieri cu Canada în ceea ce privește găsirea unor noi metode de a diversifica importurile de energie ale Europei. Astfel că, una dintre soluții ar fi furnizarea  de gaze naturale lichefiate  printr-un terminal de pe coasta de est din Canada, conform unui oficial din Germania, citat de Reuters.

 Cu ocazia  summitului G7 („Grupul celor șapte”),  cancelarul german Olaf Scholz a vorbit despre această temă cu premierul canadian Justin Trudeau. De asemenea, Uniunea Europeană participă  la summitul celor șapte puteri economice, ca fiind  organizație supranațională.

Germania caută  surse alternative pentru înlocuirea importurilor de energie din Rusia, decizie luată pe fondul războiului din Ucraina.

Germania negociază cu Canada exportul de gaze naturale lichefiate pentru Europa

Prin urmare, ca măsură provizorie în acest sens, Germania susține construcția a două  terminale de gaze naturale lichefiate și a închiriat  în acest caz patru unități plutitoare pentru depozitare.

Canada reprezintă unul dintre primii 6 cei mai mari producători de gaze naturale din lume, însă nu deține vreo instalație de procesare de gaze lichefiate  pe coasta de est. Conform sursei citate, „În ceea ce privește amprenta CO2 și apropierea de piețele europene, proiectele canadiene de pe coasta de est sunt foarte bine poziționate”.

În luna mai, ministrul resurselor naturale din Canada, Jonathan Wilkinson  a transmis că guvernul țării  discută  cu companiile care se ocupă cu construirea a două instalații de export de gaze lichefiate pe coasta de est canadiana. Acest fapt este realizat  pentru  a ajuta la suplimentarea aprovizionării țărilor europene, conform Digi24.ro.

Acord istoric între SUA și UE pentru a reduce dependența Europei de gazul rusesc

La sfârșitul lunii martie, SUA și UE au anunțat un acord major pentru gaz natural lichefiat, într-o încercare de a reduce dependența Europei de energia rusească. În baza înțelegerii, partea americană va furniza blocului comunitar cel puțin 15 miliarde de metri cubi suplimentari de LNG până la sfârșitul anului, transmite BBC.

Acest acord va înlocui GNL rusesc, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Blocul a încercat să-și orienteze politica energetică departe de Rusia și să reducă riscul întreruperii aprovizionării. Schimbarea politicii energetice s devenit urgentă după ce invazia Ucrainei a ridicat perspectiva întreruperii fluxului de gaze.

Practic, SUA va suplimenta cu 68% furnizarea de gaz către UE în acest an, notează și jurnaliștii spanioli de la El Pais.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)