Germania: Peste 10.000 de români aşteaptă să voteze la cele cinci secţii de votare

Germania: Peste 10.000 de români aşteaptă să voteze la cele cinci secţii de votare

Peste 10.000 de români stau, duminică seară, la coadă la secţiile de vot din Germania (Munchen, Stuttgart, Bonn, Berlin şi Hamburg), unde timpul de aşteptare este de ore bune, iar oamenii continuă să vină.

Mihai Rusu, român din diaspora, a povestit pentru Mediafax că a reuşit să voteze după 7 ore de stat la coadă. „Am ajuns la 7.30, erau deja peste 800 de oameni la coadă, şi am ieşit din sala de votare după ora 14:20”, a spus acesta, acuzând faptul că logistica este „catastrofală”.

„Sunt 7 cabine de vot, 7 ştampile, dar nu sunt prezenţi toţi reprezentanţii biroului secţiei de votare, sunt doar 5, iar procesul este foarte greoi. Se intră prin două părţi şi oamenii sunt triaţi, se intră alternativ de la cele două cozi. Apoi le sunt verificate declaraţiile pe propria răspundere. Totul merge foarte încet, au fost şi cazuri în care oamenii au fost nevoiţi să completeze din nou, dar s-a votat în prima jumătate a zilei cât s-a votat în total în primul tur”, a precizat Rusu.

„Până acum lumea a fost calmă, dar pe măsură ce timpul trece oamenii au devenit teribil de nervoşi, le scade răbdarea şi cer demisia lui Teodor Meleşcanu şi a întregului Guvern”, a spus Rusu.

La ora publicării, la Munchen se aflau la coadă circa 3.000 de români. Tot 3.000 de persoane sunt şi la Consulatul de la Hamburg. De asemenea, la secţiile de vot de la Stuttgart (unde clădirea Consulatului este mică) şi Bonn sunt câte 3.000 de români la coadă, iar la Berlin sunt mai multe sute.