Germania se va opune oricăror progrese în negocierii UE-Turcia ca urmare a deciziilor luate de Erdogan după puci

Germania se va opune oricăror progrese în negocierii UE-Turcia ca urmare a deciziilor luate de Erdogan după puci

Guvernul german a transmis vineri că, în situația actuală din Turcia, se va opune oricăror progrese în negocierile de aderare ale Turciei la Uniunea Europeană. Anunțul vine ca urmare a măsurilor luate de președintele turc Recep Erdogan după tentativa eșuată de lovitură de stat.

"În circumstanțele actuale, nu se mai pune problema deschiderii de noi capitole în negocieri" a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului și al cancelarului german Angela Merkel, potrivit Agerpres.

Primul pas pentru deschiderea unui nou capitol, cel al chestiunilor bugetare, a fost făcut la sfârșitul lunii iunie. Statele europene au acceptat să deschidă noi capitole privind negocierea în cadrul acordului convenit cu Turcia pentru oprirea fluxului de migranți.

Negocierile de aderare, ce au început încă din 2005, sunt împărțite în 35 de capitole, dar avansează destul de lent, fiind deschise doar 16 capitole din cele 35 necesare, iar unul singur fiind finalizat. După ultimele măsuri implementate de autoritățile de la Ankara, mai multe voci au cerut suspendarea negocierilor.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)