Germania va mobiliza, în caz de urgență, 4.000 de militari pentru a face față numărului de imigranți

Germania va mobiliza, în caz de urgență, 4.000 de militari pentru a face față numărului de imigranți
Foto: independent.co.uk

Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a declarat că aproximativ 4.000 de militari vor fi mobilizați în week-end pentru a ajuta în cazul în care numărul de imigranți care vor ajunge în acest stat va fi foarte mare, informează AFP, citată de Agerpres.

„Numai pentru acest weekend circa 4.000 de soldați (ai Bundeswehr, armata germană — n.r.) sunt pregătiți a fi mobilizați” în caz „de urgență”, a spus ministrul într-un interviu pentru Der Spiegel. Aceasta a insistat că militarii vor fi mobilizați numai în situație de urgență, iar sloganul va fi ”bunăvoință maximă”.

Anterior, Ministrul german de Externe a declarat că Germania se așteaptă să primească în week-end 40.000 de refugiați, previziune care nu a purtut fi confirmată nici de poliție, nici de Ministerul de Interne.

Autoritățile germane se așteaptă să primească numai în acest an 800.000 de imigranți, de patru ori mai mulți decât anul trecut și un adevărat record în Europa.

Ministrul Apărării a mai afirmat în cadrul interviului că refugiații vor sta în cazărmi, separați de militari prin bariere de securitate, așa cum se întâmplă deja în 27 de clădiri administrate de armată.