„Gheorghe” din Florenţa, ieşeanul despre care italienii au făcut un film documentar (VIDEO)

„Gheorghe” din Florenţa, ieşeanul despre care italienii au făcut un film documentar (VIDEO)

Un român care s-a stabilit în Italia estedat de exemplu de Corriere Fiorentino, suplimentul florentin al Corriere della Sera, pentru succesul său. În 2003, bărbatul a venit de la Iași fără nimic, însă acum este şef de atelier la o mare firmă de mobilă din oraş, potrivit gazetaromaneasca.com.

Gheorghe Smău voiasă strângă câteva mii de euro din munci ocazionale şi să se întoarcă în Iaşi.

Povestea românului a devenit şi un scurt metraj, "Gheorghe", semnat de jurnaliştii fiorentini Lorenzo Galli Torrini şi Matteo Gazzarri.

La început, bărbatul a dormit în barăci supraaglomerate nu avea loc de muncă sau permis de şedere. Românul fost dus şi la Chestură, unde a primit un ordin de repatriere obligatorie. Cu toate acestea, a reușit să se angajeze în agroturism, unde timp de patru ani s-a ocupat de dresarea cailor, cu sarcina de a-i pregăti pentru şcoala de echitaţie.

După 8 ani de la sosirea sa în Italia, bărbatul este şef de atelier la Restart, firmă florentină specializată în realizarea de mobilier de bucătărie din alamă și are un salariu destul de mare.

„Gheorghe”

Mai mult, Gheorghe și-a adus în Italia 30 de rude și fiecare dintre ei cu loc de mună. În prezent, românul trăieşte în cartierul San Frediano într-o casă primitoare şi spaţioasă, iubeşte Florenţa mai mult decât orice alt oraş. „Am fost în Spania, la Paris şi în alte oraşe europene, dar nu am văzut niciodată ceva mai frumos decât Firenze, sunt mândru că trăiesc aici şi nu voi pleca niciodată”, a declarat bărbatul.

În august 2009 Gheorghe s-a însurat cu Elena, pe care a cunoscut-o la firma de agroturism la care lucra. „A fost greu – comentează aşezat peconfortabila canapea din casa sa -. Din păcate mulţi alţi imigranţi nu avut acelaşi noroc şi trăiesc în magherniţe şi case ocupate. Mulţi din păcate nu au altă alternativă, însă aş vrea să le spun să nu renunţe şi să pună în practică acea tenacitate şi forţă sufletească care pentru mine a fost fundamentală pentru a atinge obiective aparent imposibile”, a mai precizat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe