Google celebrează 155 de la nașterea Ameliei Earhart, prima femeie pilot care a traversat Atlanticul

Google celebrează 155 de la nașterea Ameliei Earhart, prima femeie pilot care a traversat Atlanticul
Google celebrează marți, 24 iulie, 155 de ani de la nașterea Ameliei Earhart, prima feleie pilot care a traversat Oceanul Atlantic. În logo-ul pus de Google pe site cu această ocazie, Amelia Earhart este...

Google celebrează marți, 24 iulie, 155 de ani de la nașterea Ameliei Earhart, prima feleie pilot care a traversat Oceanul Atlantic. În logo-ul pus de Google pe site cu această ocazie, Amelia Earhart este înfățișată cu un costum de pilot și o eșarfă galbenă, urcându-se pe scara unui avion.

Amelia Earhart s-a născut pe 24 iulie 1897, în Atchison, Kansas. Ea a devenit o celebritate de talie mondială la începutul anilor 1930, când a stabilit mai multe recorduri în domeniul aviaţiei, cu ajutorul unui model de avion Lockheed Vega. În 1932, ea a fost prima femeie care a zburat singură deasupra Oceanului Atlantic şi prima femeie care a traversat Statele Unite ale Americii în timpul unui zbor fără oprire.

Amelia Earhart a dispărut deasupra Ocanului Pacific în 1937, când se afla în ultima etapă din tenatativa ei de survolare a lumii la bordul unui bimotor Lockheed Electra, însoțită de navigatorul Fred Noonan. Nicio urmă a avionului sau a celor doi nu a fost găsită nici până azi.

Tags: