Grecia: Syriza are un mic avans, neconcludent, potrivit ultimelor sondaje de opinie de dinaintea alegerilor parlamentare anticipate, programate duminică

Grecia: Syriza are un mic avans, neconcludent, potrivit ultimelor sondaje de opinie de dinaintea alegerilor parlamentare anticipate, programate duminică
Foto: rifondazionemilano.org

Formaţiunea greacă de extremă-stânga Syriza are un avans uşor în faţa partidului de centru-dreapta Noua Democraţie, înaintea alegerilor legislative anticipate care vor avea loc duminică în Grecia, potrivit ultimelor sondaje de opinie, citate de Mediafax.

Conform rezultatelor a șase sondaje de opinie efectuate vineri, Syriza şi Noua Democraţie vor obţine puţin peste 25% din voturi, care nu le vor fi suficiente pentru formarea majorităţii în Parlamentul elen.

Partidul Syriza, al fostului premier Alexis Tsipras, ar avea un avans de circa 1% în sondaje în faţa formaţiunii conservatoare a lui Vangelis Meimarakis.

Potrivit sistemului electoral grec, partidul care obține cele mai multe voturi, primeşte 50 de locuri suplimentare în Parlamentul de 300 de membri.

Dacă Syriza se va afla în această situație, atunci va putea forma o coaliţie cu Partidul Socialist (PASOK) şi cu formaţiunea de centru To Potami.

Potrivit acelorași sondaje, partidul de extremă-stânga Unitatea Populară, format în august de circa 40 de parlamentari care au părăsit Syriza, şi mişcarea naţionalistă Grecii Independenţi, nu ar obține voturile necesare intrării în Parlament.

Ultima oră
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:29 - Dan Tanasă: AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis
18:12 - Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național
18:01 - Raed Arafat (DSU): Trebuie oprit microfonul tuturor celor care dezinformează și spun oamenilor să nu se vaccineze, pur și simplu
17:42 - O pacientă COVID-19 a murit în timp ce era transferată în Ungaria / România a trimis și personal medical pentru a facilita comunicarea cu familiile persoanelor transferate
17:23 - Cristian Diaconescu: România rămâne pe ultima treaptă de rating recomandat investițiilor. Agențiile Moody` și Standard & Poor`s nu laudă Guvernul, iar ratingul stabil nu se datorează unor politici deștepte