Guvernul american acționează Facebook în justiție în cadrul unei anchete privind presupuse fapte de evaziune fiscală

Guvernul american acționează Facebook în justiție în cadrul unei anchete privind presupuse fapte de evaziune fiscală
Foto: qz.com

Guvernul american acționează Facebook în instanță. Ministrul Justiției din SUA vrea să-i oblige pe reprezentanții rețelei de socializare să coopereze în cadrul unei anchete privind presupuse fapte de evaziune fiscală, informează RT.com.

Investigația vizează fapte comise în 2010, când Facebook a cedat o parte din active filialei sale irlandeze. Potrivit rezultatelor anchetei, publicate de CNN, valoarea bazei de utilizatori, a platformei on-line și a tipului de proprietate imaterială obținută de această filială a fost subevaluată.

Potrivit presei occidentale, de evaluarea activelor s-a ocupat firma de audit Ernst&Young. De altfel aceasta este societatea care ar fi subevaluat valoarea activelor Facebook, potrivit guvernului american.

”Facebook se supune dreptului și legilor din țara în care își desfășoară activitatea”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei fondate de Mark Zuckerberg.

În luna martie, Facebook a fost acuzată de evaziune fiscală, după ce, în 2014, a plătit un impozit mai mic de 6.000 de euro în Marea Britanie.