Guvernul britanic dezminte că Boris Johnson ar fi călătorit recent în Italia pentru a-şi boteza fiul

Guvernul britanic dezminte că Boris Johnson ar fi călătorit recent în Italia pentru a-şi boteza fiul
Sursa Foto: Arhivă B1.ro

Guvernul britanic a dezminţit luni că premierul Boris Johson ar fi călătorit în Italia la mijlocul lunii septembrie, aşa cum a relatat o publicație din Italia, Downing Street, precizând că primul ministru Boris Johnsonnu a călătorit în Peninsulă în ultima perioadă de timp, informează agenția de știri Reuters.

Guvernul britanic dezminte că Boris Johnson ar fi mers în Italiapentru a-şi boteza copilul

Conform cotidianului La Repubblica, care citează un comunicat al autorităţii aeroportuare din Perugia, premierul Boris Johnson a fost văzut în acest oraş începnd cu data de 11septembrie. Se presupune că oficialul ar fi părăsit teriotoriul Italiei în data de 14 septembrie.

Premierul britanic, Boris Johnson, a călătorit la Perugia pentru a-şi boteza fiul născut în această vară, Wilfred, transmite publicaţia.

”Această poveste este complet neadevărată”, a afirmat un purtător de cuvânt al Downing Street 10.

”Prim-ministrul nu a călătorit în Italia în ultimele luni. Oricine publică aceste afirmaţii repetă un fals”, a mai spuspurtătorul de cuvânt al biroului lui Johnson.

În urmă cu puțin timp, secretarul britanic al transporturilor, Grant Shapps, a declarat şi el că informaţia este falsă.

”Din câte înţeleg, este complet neadevărat. Am verificat încă o dată în această dimineaţă şi este vorba despre o poveste eronată”, a subliniat responsabilul britanic.

Boris Johnson și-a botezat primul copil la scurt timp după ce s-a vindecat de coronavirus

În urmă cu ceva timp, premierul britanic și logodnica sa, Carrie Symonds, și-au botezat fiul născut la sfârșitul lunii aprilie. Micuțul a primit numele Nicholas, în onoarea celor doi medici care i-au salvat viața tatălui său după ce acesta s-a îmbolnăvit cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

„Wilfred după bunicul lui Boris, Lawrie după bunicul meu, Nicholas după Dr. Nick Price și Dr. Nick Hart, cei doi medici care au salvat viața lui Boris luna trecută“, a scris Carrie Symonds, într-un mesaj publicat pe contul personal de Instagram.

Reamintim faptul că la începutul lunii aprilie, Boris Johnsona petrecut trei nopți la secția de terapie intensivă, timp în care medicii s-au menținut rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire. Din fericire, starea i s-a îmbunătățit ulterior, iar rezultatele ultimelor teste au fost negative. La scurt timp după ce a fost externat, primul ministru și-a reluat activitatea parlamentară.

Medicii se pregăteau să-i anunțe decesul

Într-un interviu acordat tabloidului The Sun on Sunday, premierul Marii Britanii a dezvăluit că Nick Price și Nick Hart, cei doi specialiști l-au îngrijit pregătiseră deja anunțul decesului său după internarea în secția de terapie intensivă.

„A fost într-adevăr un moment foarte greu, nu voi nega acest lucru”, a declarat Boris Johnson.

„Aveau o strategie să facă asta potrivit unui scenariu de tipul ”moartea lui Stalin”. Nu mă aflam într-o situaţie deosebit de strălucită şi ştiu că erau în vigoare planuri de urgenţă.

Medicii erau pregătiţi în toate felurile pentru ce trebuiau să facă dacă lucrurile luau o întorsătură proastă”, a mai spus acesta, conform Fanatik.ro.