Guvernul german acordă ajutor comunităților locale pentru a putea face față valului de imigranți, în condițiile în care popularitatea Angelei Merkel e în scădrere

Guvernul german acordă ajutor comunităților locale pentru a putea face față valului de imigranți, în condițiile în care popularitatea Angelei Merkel e în scădrere
Foto: geo.tv

Guvernul german a aprobat, marți, o serie de măsuri destinate ajutorării comunităților locale în fața fluxului de imigranți, în condițiile în care modul Germaniei de a gestiona criza refugiaților a dus la scăderea popularității Angelei Merkel, relatează Reuters în ediția electronică.

În contextul venirii a 800.000 de refugiați și imigranţi, ministrul Finanţelor, Wolfgang Schauble, a promis că va ajuta comunitățile locale cu cinci miliarde de euro.

„Abordarea problemei imigranţilor este principala prioritate a Guvernului german. Vrem şi trebuie să gestionăm această provocare uriaşă”, a spus Schauble.

Deși s-a bucurat de o largă popularitate, Angela Merkel a atras numerpase critici în ceea ce privește atitudinea sa deschisă în fața valului de imigranți, în special din partea conservatorilor.

De la debutul crizei imgranților, opularitatea Uniunii Creştin-Democrate, partidul cancelarului Angela Merkel, a scăzut la 38,5%, în timp ce Partidul Social-Democrat, partener în Guvernul de la Berlin, are încrederea 23,5% din populație.

Tags:
Ultima oră
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)
10:45 - Lider al opoziției din Belarus, găsit mort în Ucraina. Autoritățile de la Kiev investighează o posibilă crimă
10:25 - Explozie la sediul central al IGSU din București. Un electrician a suferit arsuri grave și a fost dus de urgență la Spitalul Floreasca (VIDEO)
10:12 - Românii sosiți în Grecia, uimiți de prețurile scăzute din stațiuni: Șezlonguri și umbrele de plajă gratis. În Mamaia, turiștii scot din buzunar și 75 de lei
09:52 - Larisa Iordache nu participă în finala olimpică la bârnă de la Tokyo 2020. Gimnasta a abandonat din cauza durerilor
09:45 - UPDATE. Două persoane au murit în accidentul rutier grav de pe DN 1, iar alte trei au fost duse la spital
09:40 - Studiu: Combinarea vaccinurilor de la Pfizer și Moderna, rezultate favorabile împotriva COVID-19