Guvernul japonez: Zona Tokyo ar putea rămâne fără electricitate

Guvernul japonez: Zona Tokyo ar putea rămâne fără electricitate
Guvernul nipon a avertizat că întreaga regiune din apropierea Tokyo ar putea rămâne fără curent, joi seara, după ce temperaturile din regiune au scăzut dramatic, iar creşterea pentru electricitate a crescut...

Guvernul nipon a avertizat că întreaga regiune din apropierea Tokyo ar putea rămâne fără curent, joi seara, după ce temperaturile din regiune au scăzut dramatic, iar creşterea pentru electricitate a crescut simţitor, anunţă Kyodo News.

Pentru a preveni o asemenea situaţie, Ministerul Tranporturilor a cerut operatorilor de căi ferate care fac legătura cu metropola, să reducă numărul de trenuri.

Potrivit sursei, ministrul Economiei, Banri Kaieda a spus că există riscul unei căderi masive de electricitate, în ciuda măsurilor de raţionalizare efectuate de Compania de Electricitate din Tokyo.

Autorităţile au făcut apel la naţiune să economisească energia electrică.

Operatorii de căi ferate au anunţat că vor micşora numărul de trenuri care fac legătura cu Tokyo, începând cu ora 5:00 P.M.

Aproximativ 10 milioane de locuinţe vor fi afectate de noile măsuri ale Companiei de Electricitate din Tokyo, programate pentru joi.

Confuzia s-a declanşat printre cetăţeni, încă de la începutul acestor decizii de oprire a curentului electric zilnic, prin rotaţie, fiind cazuri în care 120 de persoane au rămas blocate în lifturi, iar multe supermarketuri au fost nevoite să-şi suspende activitatea în timpul penelor de curent.

Măsura de economisire a energiei electrice se poate extinde până la sfârşitul lui aprilie în zonele din apropierea capitalei, ridicând temeri privitor la stagnarea economia, precum şi dereglarea vieţii oamenilor.