Guvernul rus a propus-o în bordul Rosneft pe Karin Kneissl, fostul ministru de externe al Austriei care a dansat cu Vladimir Putin la nuntă (VIDEO)

Guvernul rus a propus-o în bordul Rosneft pe Karin Kneissl, fostul ministru de externe al Austriei care a dansat cu Vladimir Putin la nuntă (VIDEO)
sursa foto: Hepta/ Sputnik / Alexei Druzhinin

Guvernul rus a propus-o pe Karin Kneissl, fostul ministru de externe al Austriei care a dansat la propria nuntă cu Vladimir Putin, pentru un loc în consiliul director al gigantului petrolier Rosneft PJSC, scrie Bloomberg.

În 2018, când Karin Kneissl ocupa postul de ministru de Externe al Austriei, l-a invitat pe liderul rus Vladimir Putin la căsătoria ei şi au valsat împreună în faţa camerelor televiziunii ruse. Ea i-a mulţumit atunci şefului statului rus cu o reverenţă.

Începând din 2019, Kneissl nu mai este ministru, dar contribuie în mod regulat cu comentarii pentru postul de televiziune RT finanţat de Kremlin.

Dacă acţionarii Rosneft vor aproba numirea lui Karin Kneissl la Adunarea Generală Anuală, fosta şefă a diplomaţiei austriece se va alătura fostului cancelar german, Gerhard Schroeder, care începând din 2017 este preşedinte al consiliului director de la Rosneft.

Fostul ministru austriac de externe, Karin Kneissl, care s-a remarcat în vara anului 2018 după ce l-a avut la nunta ei drept invitat special pe președintele RusieiVladimir Putina ajuns să lucreze în presa rusă, la Russia Today.

Kneissl, care a dansat cu Putin la nunta sa din 2018, este acum autoarea articolelor publicate de RT, a anunțat redactorul-șef Margarita Simonjan pe Twitter.

Kneissl a comentat evoluția și viitorul industriei auto în perioadele pandemiei de COVID-19. În tweet-ul lui Simonjan au existat în principal critici ale personalului, inclusiv îndoieli cu privire la faptul că Kneissl a fost un bun autor.

„Exact fostul ministru austriac de externe Karin Kneissl, la nunta căreia a dansat Putin, va scrie acum coloane pentru noi”, redactorul-șef al RT, Margarita Simonjan, a comentat vineri publicarea unui text de Kneissl despre criza coronei și industria auto.

Urmăriți B1TV.ro și pe