Pierdere uriaşă suferită de gigantul H&M în urma unei greşeli proprii de abordare a pieţei

Pierdere uriaşă suferită de gigantul H&M în urma unei greşeli proprii de abordare a pieţei

Gigantul suedez de retail H&M a rămas cu un stoc uriaş de produse nevândute din cauza unei greşeli privind raportarea la concurenţă.

New York Times relatează că H&M are un stoc uriaș de rochii, cămăși și accesorii nevândute, a căror valoare se ridică la aproximativ 4,3 miliarde de dolari, care figurează la rubrica haine nevândute în raportul financiar dat marți publicității.

Prima scădere a vânzărilor a fost înregistrată anul trecut, când marea rivalitate Zara a început să se desfășoare și în online. Iar grupul suedez pare a fi cel care a pierdut trenul. Tranziţia către comerţul electronic a devenit extrem de accelerată, iar H&M a pierdut momentul oportun.

În 2018, în doar trei luni, profitul operațional al companiei a scăzut cu 62%, iar acțiunile firmei au ajuns la cel mai mic preț din 2005, la bursa din Stockholm.

Deocamdată, H&M a anunțat că va introduce reduceri consistente pentru a-și vinde stocul de haine și va încetini expansiunea magazinelor, optând în schimb pentru eficientizarea vânzărilor online.