Haiti: Alegeri prezidenţiale. Unul dintre candidaţi, consumator de marijuana şi cocaină

Haiti: Alegeri prezidenţiale. Unul dintre candidaţi, consumator de marijuana şi cocaină
Dumincă, haitienii îşi aleg noul preşedinte al ţării, candidaţii din turul final al alegerilor fiind Michel Martelly, cântăreţ de kompa şi merringue, şi fosta primă doamnă a ţării, Mirlande Manigat,...

Dumincă, haitienii îşi aleg noul preşedinte al ţării, candidaţii din turul final al alegerilor fiind Michel Martelly, cântăreţ de kompa şi merringue, şi fosta primă doamnă a ţării, Mirlande Manigat, informează postul naţional de radio american NPR. Candidatul Michel Martelly a recunoscut public că este consumator de marijuana şi cocaină.

Situaţia generală a alegerilor din Haiti s-a complicat odată cu întoarcerea din exil a fostului preşedinte haitian, Jean Bertrand Aristide. Acesta a ajuns în capitală vineri, după şapte ani de exil în Africa de Sud. Întoarcerea lui Aristide a stârnit îngrijorarea opiniei publice haitiene, dar evenimentul nu a perturbat desfăşurarea alegerilor.

Deşi cei doi candidaţi la preşedinţie se află pe poziţii diferite faţă de Aristide, aceştia nu au criticat prezenţa sa la alegeri.

Statul încă se confruntă cu efectele cutremurului de anul trecut, sute de mii de haitieni locuind în continuare în taberele de corturi amplasate de autorităţi.

Martelly este o figură nouă în viaţa politică, însă este un artist foarte popular în rândul haitienilor.

Cântăreţul în vârstă de 50 de ani a recunoscut public că este un consumator de marijuana şi cocaină. Într-unul din spectacolele sale a urcat pe scenă în travesti şi „şi-a pus poalele în cap”. Mai mult, Martelly nu are studii superioare, fapt adesea criticat de contracandidata sa, Mirlande Manigat, care este profesor universitar.

Martelly, candidat la președinția Haiti

Ultima oră
23:22 - Radu Oprea: Alexandru Rafila le va prezenta joi președinților din coaliție propunerea legislativă privind certificatul COVID-19 (VIDEO)
23:01 - ONU se opune vaccinării obligatorii: „În niciun caz oamenii nu trebuie vaccinați cu forța”
22:56 - Marius Budăi: Ne propunem să depășim rata de ocupare de 70%, până în 2023 sau finalul lui 2023. Este un deziderat asumat și în fața Comisiei Europene
22:46 - Belarus va interzice importurile din alte țări ca răspuns la sancțiunile ce au fost aplicate de către Occident
22:33 - Alexandru Rafila: Ministerul Sănătății, foarte puțin funcțional. Trebuie să găsim o soluție să mobilizăm lumea din minister. Vreau să fac pe toată lumea să vină relaxată la serviciu
22:14 - Alexandru Rafila: Nu am discutat niciodată despre obligativitatea vaccinării. Reacția împotriva vaccinării se induce din cauza ideii de obligativitate
22:10 - Guvernul pregătește suprataxarea mașinilor vechi. Anunț de la Ministerul Mediului (VIDEO)
21:53 - Canada se alătură Statelor Unite și anunță un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing
21:52 - Sorin Cîmpeanu: În școli au stat șase luni 1,3 milioane de teste invazive nefolosite. Toată lumea a solicitat public achiziția de teste de salivă, iar acum că au venit se spune că e complicată și testarea aceasta… (VIDEO)
21:29 - Sorin Cîmpeanu: Am solicitat un grafic de livrare a testelor de salivă. Cele 2,4 milioane livrate nu ajung pentru testarea din ziua de luni, darămite pentru joi (VIDEO)