Hollande, Merkel și Putin, discuții despre criza din Ucraina și conflictul din Siria. Președintele francez și cancelarul Germaniei au insistat ca raidurile aeriene ruse să vizeze doar Statul Islamic

Hollande, Merkel și Putin, discuții despre criza din Ucraina și conflictul din Siria. Președintele francez și cancelarul Germaniei au insistat ca raidurile aeriene ruse să vizeze doar Statul Islamic
Foto: america.aljazeera.com

Președintele francez Francois Hollande, omologul său rus Vladimir Putin, și cancelarul german Angela Merkel au căutat soluții pentru criza din Ucraina și conflictul din Siria, în cadrul unei întâlniri desfășurată la Paris, informează Mediafax.

Hollande a precizat că alegerile din regiunile separatiste ar trebui organizate la sfârșitul anului, părere împărtășită și de cancelarul german care a spus că acestea  trebuie să se desfășoare conform „ligislației europene”.

„Alegerile programate în regiunile separatiste ucrainene nu trebuie să aibă loc pe 18 octombrie. Trebuie organizate după sfârşitul anului 2015”, a declarat François Hollande după întrevederea cu Vladimir Putin.

Totodată cei trei lideri, împreună cu președintele ucrainean Petro Poroşenko, au stabilit retragerea armamentului ușor din regiune, începând de sâmbătă.

„Acordul de încetare a focului este respectat în totalitate, astfel că astăzi (vineri – n.r)  am făcut noi progrese pentru a ne asigura că nu vor mai exista victime ale acestui conflict dramatic”, a spus François Hollande.

Referitor la conflictul din Siria, Hollande și Merkel au inistat ca raidurile aeriene ruse să vizeze doar gruparea teroristă Stat Islamic.

„Loviturile trebuie să vizeze numai Daech și doar Daech” (acronim în arabă pentru Statul Islamic). Amândoi am insistat asupra faptului că SI este inamicul cu care trebuie să luptăm”, a declarat Hollande în timpul unei conferințe de presă comune cu cancelarul german.

Președintele francez a reiterat faptul că atâta timp cât „al-Assad va fi la putere, nu vor exista progrese”.

Pe de altă parte, Angela Merkel, a afirmat că liderul sirian Bashar al-Assad ar trebui consultat în legătură cu situația din țara sa.

Ultima oră
14:12 - Eugen Tomac (PMP): Comisia Europeană monitorizează situația comunității românești din Serbia, care e în continuare profund discriminată. Belgradul încalcă flagrant drepturile românilor
13:51 - Florin Cîțu: Vreau mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei în gestionarea valului 4 COVID / Laude pentru Cseke Attila, interimarul de la Sănătate (VIDEO)
13:41 - Loredana Groza, anunț după ce duminică a fost luată cu ambulanță. Cum se simte artista
13:37 - IOS 15, lansat oficial. Ce aduce nou sistemul de operare de la Apple
13:28 - Acces Direct, de la Antena 1, vine cu o nouă blondină: Cosmina Scăunașu. Cine este ea şi ce a spus Mirela Vaida
13:23 - Explozie a cazurilor de COVID: 6.789 în ultima zi, din care peste 1.000 doar în București. Încă un județ a intrat în scenariul roșu / Pandemia a mai făcut 129 de victime / 990 de pacienți la ATI, din care 20 sunt copii
13:11 - Florin Cîțu: O să cer o anchetă pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4 de Ministerul Sănătății
13:10 - UE susține Franța, în conflictul cu SUA, pe tema submarinelor nucleare. Care a fost poziția oficială a României / Scandalul se poate extinde și la noi, unde Naval Group a câștigat un contract pentru corvete, care încă nu a fost semnat
13:00 - Vlad Voiculescu (USR PLUS): Campania de vaccinare e un eșec. Problemele – Prioritizarea esențialilor și concursul întru relaxare, când vaccinarea deja încetinea
12:43 - Sute de centre de vaccinare anti-COVID au fost închise temporar. Câte mai sunt funcţionale