Hong Kong: Autorităţile interzic orice manifestaţie de la 1 octombrie

Hong Kong: Autorităţile interzic orice manifestaţie de la 1 octombrie
Foto: Hepta

Autorităţile din Hong Kong interzic orice manifestaţie de la 1 octombrie, ziua aniversară a fondării RepulbliciiPopulare Chineze, potrivit France Presse.

În Hong Kong această zi a devenit o zi de exprimare a îngrijorării faţă de controlulBeijingului asupra acestui teritoriu.

„Poliţia s-a opus manifestaţiei sub pretextul sănătăţii publice, securităţii, protecţiei drepturilor şi libertăţii oamenilor”, a declarat luni şeful poliţiei, Cheung Chi-wai.

Pentru 1 octombrie autorităţile din Hong Kong se vor mobiliza, fiind cel puţin 3.000 de poliţişti disponibili în caz de manifestaţie, a declarat pentru AFP o sursă din poliţie care a solicitat anonimatul.

Autorităţile din Hong Kong au invocat interdicţia oricărei adunări mai mari de patru persoane din cauza infectărilor cu noul coronavirus, astfel manifestaţiile fiind imposibile încă de la începutul anului.

În urma noilor interdicţii, peste 10.000 de persoane au fost arestate în ultimele 16 luni, iar mulţi lideri ai opoziţiei democratice sunt urmăriţi penal.

Ultima oră
20:51 - Avertismentul lui Anthony Fauci despre pandemia de COVID-19: „Direcția spre care ne îndreptăm este greșită”
20:22 - Slovacia a adoptat o lege care permite folosirea certificatului de vaccinare ca bilet de intrare în magazine şi alte spaţii
19:44 - CTP, critici dure la adresa naționalei de fotbal, umilită de Coreea de Sud cu 4-0: „Niște băieți făcuți grămadă, din care sare mingea ca din colțul mesei, neînstare să lege trei pase ca lumea”
19:13 - Încă un om a fost ucis de un urs, în România: Victima, un bătrân de 80 de ani din Mureș
19:02 - În aproape orice hotel din Europa turiștii fac dovada vaccinării, vindecării sau a unui test PCR. În România, autoritățile par liniștite. Expert: „Într-o lună același lucru se poate întâmpla și la noi”
18:18 - Tot mai multe țări au urmat exemplul Franței și au impus certificatul COVID-19 pentru accesul la hoteluri, restaurante sau terase. Măsura, discutată și în România
17:50 - Noi proteste masive în Franța împotriva vaccinării obligatorii sau a introducerii permisului COVID-19 pentru spațiile publice
17:22 - Dan Barna îi ceartă pe românii care vor relaxarea restricțiilor: „Avem un optimism nefundamentat în care credeam că tot ce păţesc ceilalţi nouă nu ni se va întâmpla”
16:55 - Ajutoarele sociale vor creşte anual din 2022. Klaus Iohannis a promulgat Legea
16:38 - Germania, amenințată de valul 4 al pandemiei de COVID-19: Numărul cazurilor zilnice ar putea ajunge la 100.000. Sunt pregătite restricții pentru nevaccinați