IA DINOZAURU’, neamule! Scheletele a doi dinozauri, vândute cu peste 1,4 MILIOANE euro la Paris!

IA DINOZAURU’, neamule! Scheletele a doi dinozauri, vândute cu peste 1,4 MILIOANE euro la Paris!

Două schelete de dinozaur din Jurassic au fost adjudecate, miercuri, contra unei sume de peste 1,4 milioane de euro fiecare, depăşind cu mult valoarea estimată iniţial, în cadrul unei licitaţii desfăşurată la Paris, relatează Agerpres.

Scheletul de Allosaurus a fost vândut cu 1.407.700 euro, iar cel de Diplodocus cu 1.443.820 de euro, a anunţat casa de licitaţii adăugând ca „este un singur cumpărător care a achiziţionat ambele schelete de dinozaur, un colecţionar străin”.

„Pentru piaţa dinozaurilor, este un rezultat excepţional”, chiar dacă nu este vorba despre doborârea unui record, a mai precizat casa de licitaţii.

Valoarea fosilei de Allosaurus, un carnivor care a trăit acum circa 150 de milioane de ani în regiunea în care se află astăzi America de Nord şi Europa, a fost estimată iniţial între 550.000 şi 650.000 de euro. Scheletul este complet în proporţie de 60%, potrivit casei de licitaţii Binoche et Giquello. Fosila animalului tânăr are o lungime de aproape 3,8 metri.

Companionul său la această licitaţie, scheletul de Diplodocus, are „12 metri de la bot la coadă” şi a trăit în aceeaşi perioadă în partea de vest a Americii de Nord. Valoarea sa iniţială a fost estimată la între 450.000 şi 500.000 de euro.