Ministrul de Externe britanic, atac la adresa liderului opoziţiei: “Idiot util Kremlinului”

Ministrul de Externe britanic, atac la adresa liderului opoziţiei: “Idiot util Kremlinului”

Boris Johnson, ministrul de Externe în guvernul premierului Theresa May, s-a lansat într-un atac dur la adresa liderului Partidului Laburist, principalul de opoziţie. Acesta l-a numit pe Jeremy Corbyn drept un “idiot util Kremlinului”, pentru că acesta oferă o credibilitate falsă Moscovei în cazul Skripal, refuzând să susţină fără echivoc ceea ce crede guvernul, conform BBC.

Boris Johnson a precizat că autorităţile de la Moscova au avut “o tentativă cinică de a îngropa fapte incomode cu o avalanşă de minciuni şi dezinformări”. El a menţionat că guvernul rus şi presa de stat din Rusia au inventat 29 de teorii despre atacul din Salisbury.

“Un singur lucru aduce susţinere Kremlinului şi conferă falsă credibilitate propagandei sale: atunci când i se alătură politicienii din ţările ţintă. Din păcate, ajung la concluzia că Jeremy Corbyn s-a alăturat acestor eforturi”.

Partidul Laburist a reacţionat prin intermediul unui purtător de cuvânt, acesta precizând că Jeremy Corbyn a spus în mod repetat că dovezile indică faptul că Rusia este responsabilă de atac, direct sau indirect, şi că autorităţile din Rusia ar trebui să dea socoteală.

„Domnul Johnson s-a făcut de râs şi a ştirbit atoritatea guvernului prezentând în mod greşit ceea ce I s-a spus de către experţi de la laboratorul din Porton Down. Aceste insulte ridicole nu ne vor distrage atenţia de la faptul că el a indus în eroare opinia publică în legătură cu chestiuni vitale pentru siguranţa naţională”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Miercuri, Ministerul de Externe din Marea Britanie a recunoscut că a şters o postare de luna trecută, de pe Twitter, în care susţinea că experţii britanici au ajuns la concluzia că neurotoxina folosită în atacul din Salisbury asupra fostului spion rus Sergei Skripal a fost „produsă în Rusia”. Postarea a fost ştearsă după ce şeful laboratorului a declarat că nu s-a putut stabili că substanţa a fost produsă în Rusia.

Postarea de pe Twitter apăruse la două zile după ce Boris Johnson a declarat într-un interviu pentru Deutsche Welle că cei de la laboratorul din Porton Down „nu au niciun dubiu” că neurotoxina a fost produsă în Rusia.

Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, i-a transmis lui Johnson că are de răspuns la întrebări importante. „A fost clar o inconsecvenţă, ministrul de Externe a făcut o declaraţie iar Ministerul a postat pe Twitter pentru a susţine cele spuse. Cei de la Porton Down au declarat că nu pot identifica sursa neurotoxinei aşa că apoi Ministerul a şters postarea. Astfel, cum rămâne cu ministrul? S-a făcut de ruşine cu ce a spus la televiziunea germană”, a afirmat Corbyn.