Împușc-o pe Irma: Americanii afectați de uragan, avertizați de poliție să nu tragă cu arma în furtuna mistuitoare (FOTO)

Împușc-o pe Irma: Americanii afectați de uragan, avertizați de poliție să nu tragă cu arma în furtuna mistuitoare (FOTO)
Foto: cbc.ca

Poliția din SUA a lansat un apel la populație după ce un bărbat din Florida a creat un eveniment pe Facebook în care invita oameni să tragă cu arma spre uraganul Irma pentru a-l face să-și schimbe traiectoria.

Autoritățile din statul american lovit de furtuna mistuitoare nu au gustat gluma lui Ryon Edwards, în vârstă de 22 de ani și a avertizat cetățenii că acest lucru nu îi va ajuta să scape de efectele devastatoare ale catastrofei naturale.

"Că să clarificăm, NU trageți cu armele în Irma. Nu îl veți face să se întoarcă și va avea efecte secundare foarte periculoase", scrie pe contul de Twitter Pasco Sheriff.

Mesajul transmis de autorități a fost însoțit și de o ilustrație în care se arăta că gloanțele se pot întoarce către locul din care au fost trase din cauza curenților puternici de aer.

Peste 29.000 de persoane au persoane și-au anunțat prezența la eveniment, în timp ce alți 56.000 de mii sunt interesați de eveniment.

Ryon Edwards, inițiatorul evenimentului, a explicat că ideea i-a venit din plictiseală și stres, precum și că nu se aștepta să capete o asemenea amploare.

„O combinație între stres și plictiseală m-a făcut să creez acest eveniment pe Facebook. Răspunsul a fost o surpriză însă, n-am crezut că va căpăta o asemenea amploare”, a spus tânărul.