În ce HAL a ajuns Mica Sirenă! Activiștii din Copenhaga au vopsit-o în ROȘU (FOTO)

În ce HAL a ajuns Mica Sirenă! Activiștii din Copenhaga au vopsit-o în ROȘU (FOTO)

Mica Sirenă din Copenhaga, celebrul monument din Danemarca, a fost pictată cu vopsea roşie, se pare, de membrii unei organizaţii de apărare a animalelor, a informat marţi poliţia daneză relatează RT.

"Mica Sirenă a fost victima unui act de vandalism (cu vopsea roşie). Studiem cazul", a scris pe Twitter poliţia din Copenhaga.

O poză publicată de ziarul Politiken arată că în faţa statuii s-a scris cu aceeaşi vopsea roşie: "Danemarca, în apărarea balenelor din Insulele Feroe".Acest arhipelag autonom din nordul Atlanticului practică ritualul sângeros denumit 'grindadrap', ce constă în încercuirea balenelor într-un golf al fiordului unde cetaceele sunt ucise cu ajutorul unor cuţite lungi.

Statuia ridicată în 1913 și care reprezintă personajul principal din celebra poveste Mica Sirenă a lui Hans Christian Andersen, a avut parte de multe abuzuri de-a lungul timpului.

Capul său a fost furat în 1964 și 1998, iar un braț i-a fost tăiat în 1984. A fost de asemenea, de nenumărate ori, vopsită cu spray și aruncată în apă. În 2004, capul statuii a fost acoperit cu o burqa în semn de protest față de aplicarea Turciei de a deveni menru al Uniunii Europene.