În Taiwan ÎNCEPE REVOLUȚIA hârtiei igienice: De la 1 iulie SE INTERZICE…

În Taiwan ÎNCEPE REVOLUȚIA hârtiei igienice: De la 1 iulie SE INTERZICE...

O nouă lege ce obligă locuitorii Taiwan-ului să arunce hârtia igienică în toaletă va intra în vigoare din iulie, iar Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) grăbește autoritățile locale să pună însemne care să încurajeze această practică, relatează Focus.

Desigur, pentru europeni asta e ceva banal, dar pentru Taiwan, unde până acum hârtia igienică nu era solubilă în apă și se arunca la coș, e o adevărată revoluție. Schimbarea pare să streseze la maximum organismeleresponsabile.

Autoritățile locale trebuie să posteze, până la sfârșitul lui iunie, însemne în toaletele publice care să instruiască oamenii să arunce hârtia igienică în vasul de toaletă, a declarat Yuan Shao-ying, Directorul departamentului de Sănătate a Mediului și Management al Substanțelor toxice din cadrul EPA.

Începând cu luna iulie, responsabilii EPA vor inspecta toaletele publice pentru a verifica dacă au fost puse însemnele, dar autoritățile locale se plâng că au prea puțin timp la dispoziție.

Marea schimbare de infrastructură și mentalitate vine ca urmare a faptului că practica aruncării hârtiei folosite în coșul de gunoinu este suficient de igienică.

Yuan a declarat că metoda aruncării hârtiei în vasul de toaletă este o practică universală în țările civilizate și a mai anunțat că a cerut oficialilor să se asigure că hârtia igienică aflată pe o rază de 10 m de fiecare toaletă publică, este solubilă în apă.

Tags: