Înalta Curte din Ucraina a respins recursul Iuliei Timoșenko privind condamnarea sa

Înalta Curte din Ucraina a respins recursul Iuliei Timoșenko privind condamnarea sa
Înalta Curte de Casaţie din Ucraina a respins miercuri recursul fostului premier Iulia Timoşenko la condamnarea sa la șapte ani de închisoare pentru abuz de putere, transmite BBC. Timoșenko, în prezent...

Înalta Curte de Casaţie din Ucraina a respins miercuri recursul fostului premier Iulia Timoşenko la condamnarea sa la șapte ani de închisoare pentru abuz de putere, transmite BBC.

Timoșenko, în prezent internată în spital, a fost încarcerată în octombrie anul trecut, când autoritățile au găsit-o vinovată pentru abuz de putere în semnarea unui contract de gaze cu Rusia, considerat dezavantajos pentru ţară în perioada în care era premier.

Între timp, fiica Iuliei Timoșenko a declarat că se teme pentru viaţa mamei sale. Eugenia Timoșenko a afirmat la finalul unei noi audieri a Curţii Europene pentru Drepturile Omului că va încerca prin toate mijloacele să o apere pe mama sa.

În cadrul acestei audieri, care a fost deschisă publicului în mod excepţional, reprezentanţii guvernului ucrainean şi cei ai lui Timoşenko şi-au repetat argumentele cu privire la legalitatea condamnării sale, dar şi condiţiile de detenţie şi tratamentul medical.

Ultima oră
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)