Incident armat în Glasgow. Atacatorul a fost împușcat, iar mai multe persoane au ajuns la spital (VIDEO)

Incident armat în Glasgow. Atacatorul a fost împușcat, iar mai multe persoane au ajuns la spital (VIDEO)
Foto: Hepta

UPDATE, 26 iunie, ora 23.00: Poliţia a anunțat că nu tratează deocamdată incidentul ca fiind un atac terorist.

„Șase persoane sunt la spital pentru îngrijirea rănilor, inclusiv un ofiţer de poliţie, aflat în stare critică, dar stabilă”, a transmis un responsabil din cadrul poliției scoțiene.

Atacatorul a fost împușcat mortal în timpul intervenției agenților.

Presa locală a aflat că hotelul în care a avut loc atacul era folosit pentru găzduirea refugiaților.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Incident armat, vineri, la Glasgow, cel mai mare oraș din Scoția. Un bărbat a fost împuşcat de polițiști și a murit, iar alţi şase răniţi, inclusiv un agent de poliție, au fost spitalizaţi. Acest incident are loc după uciderea a trei persoane, sâmbătă, într-un atac cu cuţitul la Reading, catalogat terorist de poliţia britanică.

Incident armat în Glasgow. Atacatotul a fost împușcat, iar mai multe persoane au ajuns la spita

Incident armat în Glasgow. Atacatorul a fost împușcat mortal

Saşe persoane au fost rănite vineri, printre care şi un poliţist, în urma unui atac cu cuţitul comis în incinta unui hotel din centrul oraşului scoţian Glasgow de un individ care a fost apoi împuşcat mortal în timpul intervenţiei poliţiei, relatează Reuters.

″Alte şase persoane sunt la spital pentru îngrijirea rănilor, inclusiv un ofiţer de poliţie, aflat în stare critică, dar stabilă″⁣, a precizat un responsabil al poliţiei scoţiene, Steve Johnson, pe Twitter.

Oamenii legii au înconjurat zona și au cerut populaţiei să evite locul unde a avut loc incidentul, respectiv străzile West George şi Renfield, care sunt închise.

Totuși Johnson a precizat că poliţia nu caută alţi suspecţi în legătură cu incidentul.

În imaginii difuzate pe reţele de socializare apar poliţişti înarmaţi intrând într-o clădire şiun număr mare de vehicule de intervenţie în faţa acesteia.

Premierul scoţianNicola Sturgeon a declarat că veştile sunt ”cu adevărat îngrozitoare” şi că este ţinută la curent.

Premierul britanic Boris Johnson s-a declarat ”profund întristat de teribilul incident de laGlasgow” şi a anunţat că se gândeşte la ”toate victimele şi la familiile lor”.

Trei morţi într-un atac cu cuţitul în Marea Britanie

Amintim că un incident similar a avut loc în data de 21 iunie în Marea Britanie, în Rading. Un bărbat a înjunghiat mai multe persoane aflate într-un parc din oraș. Incidentul s-a soldat cu moartea a cel puțin trei oameni, iar mai multe persoane se află în stare gravă la spital.

Poliția dinMarea Britaniea confirmat, duminică, că atacul dinReadingde sâmbătă seară a fost un „incident terorist”. Un om în vârstă de 25 de ani a fost arestat.

Principalul suspect este un bărbat de origine libiană, iar între timp acesta a fost arestat.BBCsusține că omul a mai fost închis în penitenciarele dinMarea Britaniepentru o infracțiune ușoară, nu pentru vreun atac terorist.

„Gândurile mele sunt alături de toți cei afectați de incidentul îngrozitor dinReadingși le transmit mulțumiri serviciilor (n.r. – de intervenție) de urgență de la fața locului”, a scris Boris Johnson, premierul Regatului Unit, pe Twitter, în urmă cu câteva zile.

Chiar în același parc, cu câteva ore înainte, avea loc o manifestație revendicată drept anti-rasistă, dar poliția a explicat că atacul nu are nicio legătură cu demonstrația.

Marea Britanieeste și ea marcată de protestele organizate de Black Lives Matter, care au început inițial în SUA, dupămoartea afro-americanului George Floyd. Bărbatul de culoare în vârstă de 46 de ani, care fusese reținut sub suspiciunea de uz de bani falși, și-a găsit sfârșitul a fost tratat brutal de un ofițer de poliție, Derek Chauvin, ce l-a imobilizat stând cu un genunchi pe gâtul său timp de 8 minute și 46 de secunde.