Incident grav în Franța: Un bărbat înarmat care încerca să incendieze o sinagogă a fost ucis de polițiști

Incident grav în Franța: Un bărbat înarmat care încerca să incendieze o sinagogă a fost ucis de polițiști

Poliția franceză a ucis un bărbat înarmat care voia să dea foc unei sinagogi din orașul Rouen, a declarat ministrul de interne al Franței.

Bărbatul era înarmat cu un cuțit și când s-a îndreptat spre forțele de ordine a fost împușcat, spun rapoartele, potrivit BBC.

Primarul din Rouen, Nicolas Mayer-Rossignaol, a spus că atacul asupra sinagogii nu a afectat doar comunitatea evreiască, ci întregul oraș a fost „ în stare de șoc”.

Poliția a fost chemată în jurul orei 06:45 (05:45 GMT) după ce s-a văzut fum ridicându-se din sinagogă, potrivit rapoartelor locale.

Când au ajuns la fața locului, unul dintre ofițeri a împușcat bărbatul care era înarmat cu un cuțit și o bară de fier.

Primarul a spus că pompierii se aflau la fața locului și lucrează pentru a controla izbucnirea incendiului de la sinagogă. Se pare că nu există alte victime decât bărbatul înarmat, a adăugat el.

Ministrul de Interne Gérald Darmanin a lăudat poliția „pentru receptivitatea și curajul lor”.

Franța, ca și restul Europei de Vest, a cunoscut o creștere a antisemitismului de când Hamas a atacat sudul Israelului în octombrie anul trecut, ducând la actualul război din Gaza.

La începutul acestei săptămâni, un memorial de la Paris care onorează 3.900 de bărbați și femei care au ajutat la salvarea evreilor în timpul ocupației naziste a Franței în al Doilea Război Mondial a fost vandalizat.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:20 - Haosul de la alegeri, un dezastru planificat? „Doctorul” Adrian Vochin: „Oamenii se simt păcăliți, simt că le-a fost furat votul” / Silviu Faiăr: „Dacă n-avem un sistem de vot corect, atunci ce avem?” (VIDEO)
23:28 - Mircea Geoană: Nu trebuie să fii într-o mare funcţie ca să fii un ostaş de nădejde pentru armata naţională
23:08 - Momentul emoționant în care Irinel Columbeanu și fiica lui s-au revăzut în aeroport. Irinuca s-a întors în România după 6 ani (VIDEO)
22:38 - Nicușor Dan, despre prezidențiale: „Mă interesează foarte tare campania asta, că am niște probleme de rezolvat” / Cum vrea să-și asigure majoritatea în Consiliul General (VIDEO)
21:50 - Nicușor Dan vrea organizarea referendumurilor în București odată cu parlamentarele: Din câte știu, în marile orașe-capitală din Europa primarii de sectoare nu au bugetele lor / Vreau să corectăm împărțirea banilor față de sectoare (VIDEO)
21:26 - Nicușor Dan: Toni Greblă, când era prefect, mi-a trimis o scrisoare să-mi atragă atenția că nu port tricolor la evenimente / Actualul prefect, Mihai Toader, e cel mai agresiv (VIDEO)
20:56 - Trucuri simple pentru un somn bun și odihnitor chiar şi pe caniculă
20:39 - Franța într-o dispoziție bună cu Kylian Mbappe, în curând jucător în Los Blancos
20:38 - Top 4 lucruri de făcut într-un City break la Veliko Tarnovo, Bulgaria
20:29 - Dominic Fritz și-a anunțat colegii că nu mai candidează la șefia USR: Nu vreau să repet greșelile din USR care au dus la fragmentare