India: Proteste în New Delhi împotriva sărăciei şi corupţiei

India: Proteste în New Delhi împotriva sărăciei şi corupţiei
Aproximativ 20,000 de manifestanţi indieni au protestat, miercuri după-amiază, în New Delhi faţă de guvernul corupt şi situaţia a milioane de persoane sărace.Manifestanţii, majoritatea muncitori, au arborat dra...

Aproximativ 20,000 de manifestanţi indieni au protestat, miercuri după-amiază, în New Delhi faţă de guvernul corupt şi situaţia a milioane de persoane sărace.

Manifestanţii, majoritatea muncitori, au arborat drapele comuniste şi au scandat sloganuri împotriva inflaţiei şi sărăciei.

Mişcarea organizată Bharatiya Janata vizeză exercitarea presiunii asupra guvernului şi plănuieşte alte proteste în săptămânile următoare, informează site-ul BBC. Comitetul sindicatelor indiene se aşteaptă ca la manifestaţiile viitoare să participe între 800,000 şi un milion de oameni.

Premierul indian, Manmohan Singh a avertizat recent că nivelul ridicat al inflaţiei, generat de o creştere bruscă a preţurilor bunurilor alimentare, este o „ameninţare serioasă” în calea dezvoltării celei de-a treia puteri economice din Asia, notează sursa citată.

Rajan Bhagat, purtătorul de cuvânt al poliţei a declarat că circa 2,000 de oameni ai legii au fost amplasaţi în New Delhi pentru a supraveghea protestul în curs.

Proteste împotriva sărăciei în New Delhi