India vrea să autorizeze de urgenţă un vaccin pentru Covid-19

India vrea să autorizeze de urgenţă un vaccin pentru Covid-19
Foto: Pixabay.com

Apar noi informațiidespre apariția vaccinului pentru noul coronavirus. Se pare că India își dorește autorizarea de urgenţă a unui vaccin împotriva noului coronavirus, mai ales pentru persoanele vulnerabile. Printre aceștia se numără vârstnicii şi persoanele care lucrează în medii foarte riscante. În India, numărul cazurilor de coronavirus adepăşit 4,75 de milioane.

În ultima lună, India a avut peste 1.000 de decese cauzate de infecția cu coronavirus, iar numărul total de morţi provocate de această boală este de 78.586.

”India analizează autorizarea de urgenţă a vaccinăriiîmpotriva Covid-19. Dacă va exista un consens, am putea să luăm decizia, în special în cazul persoanelor vârstnice şi a oamenilor care lucrează în medii cu risc ridicat”, a declarat ministrul Sănătăţii, Harsh Vardhan, potrivit News.ro

De asemenea, programul studiilor clinice de fază a 3-a va fi scurtat prin acordarea autorizaţiei de urgenţă.

Nu a fost stabilită o dată pentru lansarea vaccinului

Harsh Vardhana mai spus că vaccinul va fi distribuit numai atunci când guvernul va declara că este sigur pentru oameni.

El a mai spus că nu a fost stabilită o dată pentru lansarea unui vaccin.

Duminică, au fost raportate 94.372 de cazuri noi de Covid-19 şi 1.114 decese.

Ultima oră
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)
18:20 - Andreea Ibacka, mesaj important cu doar câteva zile înainte să nască: Sunt destule nopți în care respir greu
18:09 - Jair Bolsonaro intră la Adunarea Generală a ONU, dar nu și în restaurantele din New York, unde dovada vaccinării e obligatorie. Președintele Braziliei a fost fotografiat mâncând pizza pe marginea drumului (FOTO)
17:27 - Ioana Mihăilă explică cum s-a pregătit MS pentru valul patru: Creșterea numărului de paturi ATI/TI reprezintă punerea în aplicare a planului pregătit de Ministerul Sănătății