Individul considerat a fi creierul atentatelor de la Paris a fost identificat

Individul considerat a fi creierul atentatelor de la Paris a fost identificat
Foto: theintercept.com

Comisia de anchetă cu privire la mijloacele folosite de statul francez pentru a lupta împotriva terorismului a publicat marți un raport, după o muncă de șase luni, peste 300 de persoane interogate și 200 de ore de audieri, informează lesoir.be.

În timpul audierii sale din luna mai, Bernard Bajolet, șeful Direcției Generale de Securitate Externă (DGSE) a declarat în fața membrilor comisiei că se știe cine este individul consideeta creierul atentatelor teroriste comise la Paris în luna noiembrie.

”Noi știm cine a plănuit atentatele, dar voi rămâne discret cu privire la acest subiect”, a declarat Bajolet.

Potrivit acestuia, Abdelhamid Abaaoud a fost coordonatorul atacurilor kamikaze, dar nu el a fost cel care a planificat atacurile. De altfel, el a confirmat că serviciile sale au fost pe urmele teroriștilor încă din ianuarie 2015 și a dat asigurări că toate mijloacele umane, tehnice și de cooperare cu partenerii au fost puse în aplicare pentru a-i opri.

”Începând din 2013, serviciul pe care îl conduc a contribuit la conceperea, planificarea și desfășurarea a 69 de operațiuni de combatere a amenințării teroriste”, a mai spus Bernard Bajolet.

130 de persoane au fost ucise și peste 400 au fost rănite în atentatele comise anul trecut la Paris.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră