Inițiativă CONTROVERSATĂ în Marea Britanie! Festivalurile vor să permită spectatorilor să îşi poată testa drogurile înainte de a le consuma

Inițiativă CONTROVERSATĂ în Marea Britanie! Festivalurile vor să permită spectatorilor să îşi poată testa drogurile înainte de a le consuma
Foto: Vice

În Marea Britanie, festivalurile vor să introducă o regulă controversată. Se pare că oamenii vor putea duce drogurile pentru a fi testate în corturi special amenajate de Loop, o organizație care se ocupă cu astfel de testări supervizate de poliție, iar reprezentanții organizației îi vor informa pe aceștia despre calitatatea și natura subtanțelor, potrivithotnews.ro.

Scopul acestui proiect este să reducă numărul deceselor relaţionate consumului de droguri.

Melvin Benn, directorul Festival Republic al Live Nation, care se ocupă de evenimente precum festivalurile Reading şi Leeds, cere sprijinul National Police Chiefs Council (NPCC) şi al poliţiei West Yorkshire, înainte să dea drumul acestui experiment.

În cazul în care poliția britanică se va implica sa în această acțiune, proiectul ar putea intra în vigoare chiar de luna viitoare, la Festivalul Download, apoi la Leeds.

„Ne-a luat destul de mult timp şi nu va fi la fiecare festival, dar unde credem că este nevoie să facem asta o vom face”, a spus Melvin Benn.

Organizația Loop a avut această inițiativă pentru prima dată anul trecut, iar în jur de 200 de persoane au testat droguri ilegale la Secret Garden Party din Cambridgeshire.

Autorităţile au declarat că vor supraveghea cu atenție evenimentele de acest tip şi vor lua măsuri privind posesia şi consumul de droguri.

„Nu putem susţine iniţiative care nu sunt în acord cu legea sau care au consecinţe negative nedorite. Orice propunere trebuie judecată de poliţie, autorităţi locale şi serviciul de sănătate, pentru a se exprima privind implicaţiile legale şi sanitare”, a declaratun reprezentant al Politiei.