Interdicția activistului român George Simion a fost ridicată: ,,În aceste cinci luni mi s-a încălcat un drept fundamental, cel de liberă circulație. Nu am putut merge de acasă"

Interdicția activistului român George Simion a fost ridicată: ,,În aceste cinci luni mi s-a încălcat un drept fundamental, cel de liberă circulație. Nu am putut merge de acasă"

În contextul ședinței comune de Guverne România – Republica Moldova, care va avea loc marți, interdicția activistului român George Simion, expulzat din Republica Moldova, a fost ridicată.

George Simion, activistul român expulzat din Republica moldova

Curtea de Apel din Chișinău a considerat că nu există motive pentru ca liderul unionist George Simion să fie declarat persona-non grata. În sprijinul președintelui Acțiunii 2012, 200 de intelectuali au înaintat autorităților Republicii Moldova scrisori deschise prin care și-au exprimat dezaprobarea față de măsura interdicției și au solicitat anularea măsurii abuzive.

,,În aceste cinci luni mi s-a încălcat un drept fundamental, cel de liberă circulație. Nu am putut merge de acasă – acasă. Se dovedește și prin decizia instanței că nu am făcut nimic, iar pe viitor am așteptarea ca România să sancționeze mult mai repede astfel de abuzuri. Mulțumesc tinerilor din Piața Marii Adunări Naționale care au avut, printre revendicări, și cea a înlăturării interdicției mele”, a declarat George Simion, conform Platformei Unioniste Acțiunea 2012

Un marș de susținere a Unirii va fi organizat de protestatarii din Chișinău sâmbătă, ora 17:00, în direcția televiziunii publice.

Autorităţile moldovene l-au reţinut şi expulzat pe George Simion, cetăţean român, liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, o mişcare care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România, în luna mai a acestui an. (Detalii AICI)

Ultima oră
07:32 - Klaus Iohannis, la o întrevedere cu preşedintele American Jewish Committee: „Am subliniat îngrijorarea României faţă de creşterea discursului antisemit în contextul crizei sanitare, mai ales în mediul online”
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea