Presa britanică acuză că din cauza suprapopulării din închisorile din România, interlopii români pot umbla liberi prin Regatul Unit

Presa britanică acuză că din cauza suprapopulării din închisorile din România, interlopii români pot umbla liberi prin Regatul Unit
Foto: Daily Mail

Tabloidele britanici condamnă în mai multe articole faptul că interlopi extrem de periculoşi din România pot umbla liberi prin Regatul Unit deoarece suprapopularea din închisorile din România îi face pe aceştia să fie acceptaţi din motive de drepturile omului.

Aceştia oferă exemplu lui Adrian Lucian Preda, condamnat la nouă ani şi jumătate de închisoare în România, pentru tentativă de omor, şantaj şi crimă organizată, şi care a fugit din țară pentru a scăpa de încarcerare şi stă în Marea Britanie exact pe motivele mai sus menţionate.

Mai mult, Daily Mail notează că britanicii plătesc și 56 de lire pentru ca românul să-și parcheze BMW-ul de 60.000 de lire în fața instanței de judecată.

Un gangster român este liber să circule pe străzile Marii Britanii din cauza ”suprapopulării” închisorilor din România ”datorită drepturilor omului”, scrie Daily Mail.

Adrian Mitrea, 36 de ani, un luptător MMA și membru în „Clanul Sportivilor”, a fost condamnat definitiv în decembrie 2017 la nouă ani și jumătate pentru tentativă de omor, șandat și crimă organizată.

Dar Mitrea a fugit în Marea Britanie, iar acum un judecător a decis împotriva extrădării lui în România, pentru că închisorile supraaglomerate din țara noastră încalcă dreptul său de a evita un tratament „degradant”.

Judecătorul de la Curtea de Magistratură Westminster i-a spus lui Mitrea: „Eşti liber să pleci!”

Acesta i-a permis, totodată, gangsterului să îi taxeze pe contribuabilii britanici cu 56 de lire pentru ca acesta să își poată parca BMW-ul de 60.000 de lire în fața instanței.

Deputatul Tim Loughton, membru în comitetul pentru afaceri interne, este de părere că decizia judecătorului face instanțele de judecată britanice de râs în toată Europa.

”Această decizie face instanţele noastre de judecată de tot râsul în faţa Europei. Cum este posibil să fie corect ca un condamnat pentru tentativă de omor, care se ascunde de România, să fie acum liber să umble pe străzile din Marea Britanie, pe baza îngrijorării unui judecător cu privire la lipsa confortului din închisorile româneşti”, a spus deputatul.

Pe de altă parte, tabloidele britanice au intreținut constant o imagine negativă a românilor și bulgarilor în Marea Britanie.