Inundaţiii fără precedent în Japonia: 90.000 de oameni au fost evacuaţi, alţi zeci de mii urmează să îşi părăsească locuinţele (VIDEO)

Inundaţiii fără precedent în Japonia: 90.000 de oameni au fost evacuaţi, alţi zeci de mii urmează să îşi părăsească locuinţele (VIDEO)
Foto: unimedia.info

Japonia se confruntă cu ploi torențiale, care au provocat deja revărsări ale cursului apelor și alunecări de teren, o persoană fiind dată dispărută, au raportat autoritățile locale citate de AFP, notează Agerpres.

Mai multe case au fost luate de apele umflate, transformate în adevărate torente sau au fost dărâmate de alunecările de teren, potrivit autorităților din Tochigi.

Agenția Meteo din Japonia (JMA) a emis „alerte speciale” pentru prefecturile Tochigi și Ibaraki, la nord de Tokyo.

„Aceste intemperii sunt de o amploare nemaiîntâlnită și prezintă un pericol imediat”, a avertizat Takuya Deshimaru, responsabil al JMA.

În prefectura Tochigi, 90.000 de persoane au primit ordin de evacuare și altor 80.000 li s-a recomandat să-și părăsească temporar locuințele, a raportat joi postul de televiziune NHK. Ordin de evacuare au primit de asemenea, peste 20.000 de persoane din prefectura Ibaraki.

Sute de mii de persoane din alte regiuni, printre care și unele arondismente din Tokyo au primit miercuri recomandări să-și părăsească locuințele.

Inundaţiii fără precedent în Japonia: 90.000 de oameni au fost evacuaţi

Ultima oră
08:32 - Dan Barna face scandal după ieșirea de la guvernare: „România a ajuns cel mai mare donator de vaccinuri din Europa”
08:31 - Klaus Iohannis va participa la congresul PNL: „Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă” / Ce spune președintele despre ultimele declarații ale lui Ludovic Orban
08:28 - Klaus Iohannis, mesaj categoric la Adunarea Generală ONU. Susține vaccinarea obligatorie anti-COVID, pentru anumite categorii profesionale
08:23 - OMS: Delta a înlocuit celelalte trei variante “îngrijorătoare” ale coronavirusului
07:54 - Accident grav, în Hunedoara: două autocisterne s-au ciocnit
07:44 - Raluca Turcan: Salariul minim ar putea creşte cu 8-12%, înainte de sfârşitul anului
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice