Ion Aliman a câștigat alegerile pentru Primăria Deveselu, deși a murit în urmă cu 10 zile. Electoratul l-ar fi votat într-un procent covârșitor

Ion Aliman a câștigat alegerile pentru Primăria Deveselu, deși a murit în urmă cu 10 zile. Electoratul l-ar fi votat într-un procent covârșitor

Ion Aliman, candidatul PSD, a câștigat alegerile pentru funcția de primar al localității Deveselu, deși a decedat cu 10 zile în urmă. Social-democrații și-au concentrat campania spre a convinge electoratul să opteze pentru candidatul decedat, iar oamenii l-au votat într-un procent covârșitor pe omul care, dacă ar fi fost în viață, și-ar fi început al treilea mandat, potrivit Adevărul.

Ion Aliman, candidatul PSD pentru funcţia de primar al localităţii Deveselu, a câştigat alegerile, deşi a decedat cu 10 zile în urmă. PMP și ALDE au propus și ele candidați în cursă. PNL nu a mai avut candidat, în condițiile în care Ion Aliman i-a ținut în șah pe liberali până în ultimele zile de depunere a candidaturilor, făcând chiar și fotografii pentru afișe cu sigla formațiunii.

Ion Aliman a fost confirmat cu COVID-19 în debutul lunii septembrie, iar în 17 septembrie și-a găsit sfârșitul într-un spital din Capitală.

PotrivitGazetanoua.ro, Ion Aliman a fost votat de 1.020 din cei 1.600 de alegători prezenți la urne. Cum PSD obținemajoritate în Consiliul Local, viceprimarul care va îndeplini atribuțiile de primar până la organizarea de alegeri parțiale va fi social-democrat.

Tags:
Ultima oră
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări