Irene Cara a murit la 63 de ani. Artista a fost distinsă cu Premiul Oscar pentru melodia „Flashdance… What a feeling”

Irene Cara a murit la 63 de ani. Artista a fost distinsă cu Premiul Oscar pentru melodia „Flashdance... What a feeling”
Imagine cu Irene Cara din 1980. Sursa: Hepta.ro / Capital Pictures / LYNN MCAFEE

Cântăreața americană Irene Cara, cunoscută pentru melodiile din inconfundabile din „Fame” și „Flashdance”, a murit la vârsta de 63 de ani, la locuința sa din Florida, potrivit Metro.co.uk.

Irene Cara a murit la vârsta de 63 de ani

Cara a cântat și a co-scris „Flashdance… What a Feeling”, melodia principală din filmul „Flashdance” (1983), pentru care avea să fie distinsă cu un Premiu Oscar pentru Cea mai bună melodie originală.

Ea a interpretat și rolul lui Coco Hernandez în „Fame”, un alt blockbuster din anii `80, al cărui cântec principal îi aparține.

Decesul a fost confirmat de publicista sa, Judith Moose, pe contul de Twitter al artistei și pentru Metro.co.uk.

„Irene a fost o femeie talentată a cărei activitate este iubită de milioane de oameni din toată lumea. A devenit un simbol pentru iubitorii de muzică din anii `80 și i-a inspirat pe mulți dintre cei mai influenți cântăreți de astăzi, precum Mariah Carey sau Whitney Houston. Îi plângem cu toții moartea, dar îi vom celebra moștenirea”, a declarat Judith Moose.

Moose precizase anterior că Irene Cara s-a stints din viață la locuința din Florida, cauza decesului fiind deocamdată necunoscută.

Urmăriți B1TV.ro și pe