ISIS revine în forță în Irak. Atac terorist cu 10 morți în apropiere de Bagdad

ISIS revine în forță în Irak. Atac terorist cu 10 morți în apropiere de Bagdad
Sursa Foto:Twitter

Atac jihadist, sâmbătă, în Irak.Şase militari şi patru civili şi-au pierdut viaţa într-o ambuscadă organizată de islamişti la circa 200 de kilometri la nord de Bagdad.O bombă amplasată la marginea şoselei a explodat la trecerea unui automobil, iar jihadiştii au deschis ulterior focul asupra poliţiştilor şi membrilor unei forţe paramilitare care au intervenit la locul atentatului.

Atacurile au reînceput după aproape trei ani de cândIrakul a anunțat victorie asupra Statului Islamic. În urmă cu câteva zile un atac cu grenade asupra unui post militar de la intrarea în capitală s-a soldat cu 11 morţi.

ISIS a reușit să cucerească în 2014 aproape o treime din teritoriul irakian, pe care a fost forțat să îl abandoneze la sfârșitul anului 2017. Organizația teroristă a fost alungată din autoproclamatul său „califat” în urmă cu trei ani după ce trupele irakiene au format o coaliție internațională cu 76 de țări.

Atentatul de sâmbătă este o nouă ilustrare a incapacităţii forţelor statului irakian de a elimina celulele extremiste clandestine.