Fâşia-Gaza: Cel puţin 12 palestinieni au fost ucişi în urma unor ciocniri cu armata israeliană (VIDEO)

Fâşia-Gaza: Cel puţin 12 palestinieni au fost ucişi în urma unor ciocniri cu armata israeliană (VIDEO)

UPDATE:
Numărul palestinienilor ucişi de armata israeliană la graniţa cu Fâşia-Gaza a urcat la cel puţin 12, în timp ce numărul răniţilor a ajuns la câteva sute, au anunţat oficiali medicali din Gaza, citaţi de agenţia Reuters.

Ciocniori violente la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel.

Opt palestinieni au fost ucişi şi peste 350 răniţi vineri de armata israeliană, care a deschis focul în timpul unui protest, relatează adevarul.ro, citând agenţiile internaţionale de ştiri.

Una dintre victime este un tânăr în vârstă de 16 ani.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, prima victimă a fost înregistrată în cursul nopţii. Alţi şase manifestanţi au fost ucişi în timpul ciocnirilor dintre manifestanţi palestinieni şi soldaţi israelieni, care au avut loc în cinci puncte ale frontierei.

Confruntările au izbucnit vineri dimineaţă când soldaţii israelieni staţionaţi la graniţă au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa sute de palestinieni care încercau să se apropie de gardul de la frontieră.

Aproximativ 17.000 de palestinieni, potrivit armatei israeliene, s-au adunat la graniţa dintre enclava Fâşia Gaza şi Israel pentru „Marele marş al întoarcerii”. Acţiunea a fost organizată la solicitarea grupării islamiste Hamas pentru a aminti de sutele de mii de refugiaţi palestinieni care au fost expulzaţi sau au fugit din casele lor în timpul războiului din 1948 în urma căruia a fost proclamat statul Israel.