Israel: Fostul președinte, condamnat la închisoare pentru viol și hărțuire sexuală

Israel: Fostul președinte, condamnat la închisoare pentru viol și hărțuire sexuală
Fostul președinte israelian, Moshe Katsav, a fost condamnat, marți, la șapte ani de închisoare pentru viol și hărțuire sexuală, notează site-ul Guardian. Katsav care a fost președinte timp de șapte ani...

Fostul președinte israelian, Moshe Katsav, a fost condamnat, marți, la șapte ani de închisoare pentru viol și hărțuire sexuală, notează site-ul Guardian.

Katsav care a fost președinte timp de șapte ani (2000-2007), a declarat că este nevinovat iar acuzațiile de viol aduse de fosta sa asistentă sunt niște minciuni.

Violul a fost comis în timp ce acesta era ministrul Turismului (1996-1999), iar în timpul președinției acesta a mai comis acte indecente, respectiv a hărțuit sexual două angajate.

Potrivit judecătorilor „violul distruge sufletul unei persoane (…) din cauza faptei grav comise, pedeapsa trebuie să fie clară și precisă. Niciun om nu este deasupra legii”.

Una din victimele prezente la proces a afirmat „nu sunt răzbunătoare, dar cred că instanța ar trebui să trimită un mesaj. Oricâți ani va petrece în pușcărie, Katsav va rămâne vinovat. Nu numărul anilor este important, ci verdictul dur care dezvăluie actele mizerabile pe care acesta le-a desăvârșit”, citată de sursa precizată.

Prim ministrul israelian, Binyamin Netanyahu a afirmat, într-o emisiune televizată că Moshe Katsav a primit ce a meritat și că această zi este rușionasă, dar este totodată una în care justiția israeliană trebuie să fie apreciată.

Ultima oră
19:44 - CTP, critici dure la adresa naționalei de fotbal, umilită de Coreea de Sud cu 4-0: „Niște băieți făcuți grămadă, din care sare mingea ca din colțul mesei, neînstare să lege trei pase ca lumea”
19:13 - Încă un om a fost ucis de un urs, în România: Victima, un bătrân de 80 de ani din Mureș
19:02 - În aproape orice hotel din Europa turiștii fac dovada vaccinării, vindecării sau a unui test PCR. În România, autoritățile par liniștite. Expert: „Într-o lună același lucru se poate întâmpla și la noi”
18:18 - Tot mai multe țări au urmat exemplul Franței și au impus certificatul COVID-19 pentru accesul la hoteluri, restaurante sau terase. Măsura, discutată și în România
17:50 - Noi proteste masive în Franța împotriva vaccinării obligatorii sau a introducerii permisului COVID-19 pentru spațiile publice
17:22 - Dan Barna îi ceartă pe românii care vor relaxarea restricțiilor: „Avem un optimism nefundamentat în care credeam că tot ce păţesc ceilalţi nouă nu ni se va întâmpla”
16:55 - Ajutoarele sociale vor creşte anual din 2022. Klaus Iohannis a promulgat Legea
16:38 - Germania, amenințată de valul 4 al pandemiei de COVID-19: Numărul cazurilor zilnice ar putea ajunge la 100.000. Sunt pregătite restricții pentru nevaccinați
16:15 - România a pierdut rușinos al doilea meci de la Jocurile Olimpice, în fața Coreei de Sud, cu 0-4. Ce șanse mai au tricolorii pentru calificarea în sferturi
15:45 - Mister pe plaja din Eforie. Uite cum a apărut un bărbat pe nisip. Imaginea care a devenit virală