Istanbul: Trei militari americani au fost agresați de militanți naționaliști turci

Istanbul: Trei militari americani au fost agresați de militanți naționaliști turci
Foto: hurriyetdailynews.com

Trei militari americani au fost agresați, miercuri, la Istanbul, de membrii unui grup naţionalist turc, acest lucru provocând protestele ambasadei Statelor Unite şi ale Pentagonului, relatează AFP.

Agresorii, care fac parte din Asociaţia Tineretului Turc (TGB), i-au insultat pe cei trei membri ai Forţelor navale americane care se aflau la Istanbul după manevre militare efectuate în Marea Neagră, apoi au încercat să le pună saci pe cap.

„Yankeilor, plecaţi acasă!”, „Jos imperialismul american!” şi „Plecaţi din Turcia!” au strigat agresorii înainte de sosirea forţelor de ordine.

Ambasada Statelor Unite de la Ankara a denunţat un act „teribil”.

„Suntem siguri că o largă majoritate a cetăţenilor turci condamnă o acţiune care intră în contradicţie cu ospitalitatea tradiţională turcă”, a precizat reprezentanţa diplomatică americană.

„Agresiunea a fost comisă de huligani. Condamnăm acest act”, a declarat Steven Warren, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Militanţii turci au încercat astfel să se răzbune pentru un incident produs în anul 2003 la Suleymanieh, în Irak, când militari americani au arestat membri ai forţelor speciale turce. Incidentul a provocat consternare în Turcia.

Tags:
Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)