Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19

Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
Testare pentru COVID-19 / Foto: Hepta.ro

Guvernul italian are în vedere plafonarea preţurilor la testele de Covid-19, pentru ca acestea să devină mai accesibile populației, în contextul creșterii număruluid e cazuri pe fondul celui de-al patrulea val al pandemiei.

În prezent, majoritatea italienilor plătesc circa 22 de euro pentru un test rapid, în farmacii. Regiunile italiene sunt gata să contribuie la scăderea preţurilor la aceste teste, a menţionat un oficial d ela Roma, citat de Reuters.

Noi restricţii urmează să intre în vigoare din 6 august. Guvernul a impus obligația prezentării unui rezultat negativ la un test nu mai vechi de 48 de ore la intrarea în restaurante, evenimente sportive desfăşurate în interior sau muzee.

Aceste măsuri au stârnit în ultimele zile proteste ale antreprenorilor din industria ospitalităţii şi ale oponenţilor politicii guvernamentale, în marile oraşe, şi este de aşteptat ca aceste proteste, majoritatea neautorizate, să continue zilele următoare.

Potrivit ultimelor date ale Institutului naţional de sănătate (ISS) din Italia, varianta Delta a noului coronavirus, identificată mai întâi în India în decembrie 2020 şi considerată şi mai contagioasă, reprezenta la 20 iulie 94,8% din cazurile de contaminare raportate în Italia, în condiţiile în care pe 22 iunie acest procent era de 22,7%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:48 - Prima reacție a lui Putin după ce a câștigat al cincilea mandat. A avertizat asupra declanșării celui de-Al Treilea Război Mondial
07:19 - Putin vrea să întărească armata Rusiei. Protestul „prânzul împotriva lui Putin” nu a avut efect
23:52 - Marcel Ciolacu, despre decizia BEC privind Dreapta Unită: N-am comentat niciodată nicio decizie a niciunui magistrat. Din BEC fac parte șapte judecători de la Înalta Curte. S-a apucat Ciolacu să îi sune? Nu știu cum îi cheamă
23:27 - Marcel Ciolacu, despre interdicțiile lui George Simion: E o decizie administrativă întemeiată. Nu țin de unirea României cu Moldova, că presupun că România n-a vrut să se unească și cu Ucraina
23:09 - Ludovic Orban: Voi depune plângere penală împotriva premierului Ciolacu, a ministrului Justiției și a celorlalți miniștri care au contrasemnat OUG privind alegerile. Voi depune și împotriva lui Renate Weber dacă nu o atacă la CCR (VIDEO)
22:50 - Simona Halep a aflat numele adversarei din primul tur de la Miami Open. Duel de foc cu un fost număr 2 mondial
22:36 - Marcel Ciolacu: Avem un proiect comun cu Comisia Europeană, va fi cea mai modernă fabrică de pulberi pe teritoriul României. E o investiție de aproape 400 de milioane de euro / Este exclus ca România să fie atacată armat de Rusia
22:12 - Dreapta Unită atacă decizia BEC la Înalta Curte. Cătălin Drulă: Pe umerii judecătorilor stă o decizie foarte importantă pentru democrația românească / Un reprezentant ÎCCJ din BEC a fost de acord cu aprobarea Alianței (VIDEO)
21:51 - Ludovic Orban: Nu există niciun motiv legal pentru a respinge înregistrarea alianței Dreapta Unită. Ceea ce face actuala putere afectează grav democrația (VIDEO)
21:36 - Eugen Tomac condamnă decizia BEC: „Reprezentantul PSD cere expres excluderea PMP și a Dreptei Unite din competiția electorală, ceea ce este inacceptabil și un derapaj antidemocratic fără precedent” (VIDEO)