Italia: O fetiță a murit sufocată în timp ce participa la o provocare pe TikTok

Italia: O fetiță a murit sufocată în timp ce participa la o provocare pe TikTok
Foto: Pixabay

O fetiță în vârstă de 10 ani din Palermo, Italia, a murit asfixiată în timp ce participa la o provocare numită ”jocul cu eșarfa” (”blackout challenge”) pe rețeaua socială TikTok. Ea a fost găsită inconștientă, în baie, de sora sa mai mică, în vârstă de 5 ani. Medicii nu au reușit s-o salveze. În acest caz a fost deschisă o anchetă pentru incitare la sinucidere.

Fetiță din Italia, moartă după o provocare pe TikTok

Antonella a murit în baie, în timp ce încerca să ia parte la provocarea numită ”jocul cu eșarfa” de pe TikTok. Ea și-a legat o curea în jurul gâtului și a stat așa mai multă vreme, timp în care s-a filmat cu telefonul mobil să arate cât rezistă.

Una dintre surorile ei, în vârstă de 5 ani, a găsit-o inconștientă. Părinții au dus-o pe copilă la spitalul de pediatrie, dar medicii nu au mai reușit s-o salveze. Aceștia au aflat de la o altă fiică de-a lor că Antonella juca acest joc periculos.

„Nu ştiam că ea participa la acel joc. Ştiam că Antonella intra pe TikTok pentru coregrafii, să se uite la videocipuri. Cum mi-aş fi putut imagina această atrocitate? Fiica mea, micuţa mea Antonella care moare din cauza jocurilor extreme de pe TikTok… Cum pot accepta?”, a spus Angelo Sicomero, tatăl fetei, pentru La Repubblica.

Părinții au decis să doneze organele fetiței.

Parchetul din Parlermo a deschis o anchetă pentru incitare la sinucidere. Procurorii au confiscat telefonul fetei pentru a vedea dacă aceasta a fost invitată de cineva să ia parte la provocare și dacă era urmărită.

După această tragedie, TikTok a transmis că siguranța comunității sale e prioritatea sa principală și că va colabora cu autoritățile în anchetă.

Ultima oră