Italia: Un copil care avea o dietă strict vegetariană a fost luat de la părinți. Micuțul a ajuns în spital din cauza malnutriţiei (VIDEO)

Italia: Un copil care avea o dietă strict vegetariană a fost luat de la părinți. Micuțul a ajuns în spital din cauza malnutriţiei (VIDEO)
Foto: wholefoodsmarket.com

Caz incredibil în Italia. Un copil de un an, care era hrănit cu o dietă strict vegetariană, a fost luat de autorităţi de la părinţii după ce a ajuns în spital din cauza malnutriţiei, informează huffingtonpost.ca.

Medicii au fost obligaţi să efectueze o operaţie pe cord copilului din cauza stării precare în care se afla inima acestuia. Intervenția chirurgicală a fost un succes, dar părinţii au pierdut custodia băieţelului de doar un an după ce doctorii au descoperit că acesta suferea de malnutriţie din cauza dietei strict vegetariene. Băieţelul din

Milano a fost dus la spital de către bunicii acestuia îngrijoraţi de faptul că micuțul cântărea doar 5 kilograme. De altfel, este foarte posibil ca minorul să ajungă sub custodia acestora.

Judecătorul care a decis ca părinţii să îşi piardă copilul a declarat că deşi regimul alimentar doar a agravat starea inimii copilului, este evident faptul că părinţii ofereau copilului o dietă "incompatibilă cu vârsta sa". Un medic pediatru a precizat totuşi că este posibil ca un copil să crească astfel, dar în acest caz trebuie să primească suplimente alimentare zilnice pentru a supravieţui.

Acesta nu este un caz singular în Italia. În urmă cu un an, o mamă vegetariană a primit ordin din partea judecătorilor să gătească preparate din carne pentru copil cel puţin o dată pe săptămână după ce s-a constatat că acesta era malnutrit.

Italia: Copil vegan luat de la părinți

#DIRECT_ONE_gbatw7#

Tags:
Ultima oră
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)
21:10 - Tánczos Barna nu mai vrea să vadă mașini mai vechi de 15 ani. Ce soluții propune ministrul Mediului pentru autovehiculele poluante
21:06 - Bogdan Aurescu, discuții cu Josep Borrell, șeful diplomației UE, despre implicațiile atacului asupra navei Mercer Street, în care și-au pierdut viața un român și un britanic. Mesajul ministrului
20:39 - Cât lemn s-a furat din pădurile României? Tanczos Barna: „Dacă hoţul nu este prins, nu ştii cu cât a plecat” (VIDEO)