Izolare generală într-un cartier din Hong Kong pentru testarea obligatorie a populației împotriva Covid-19

Izolare generală într-un cartier din Hong Kong pentru testarea obligatorie a populației împotriva Covid-19

Autoritățiledin Hong Kong au izolat la domicilumai mult de 10.000 de cetățeni chinezi din sud-estul țăriipentru a-i testa împotriva noului coronavirus. Aceasta este prima măsură de carntină atât de agresivă, de la începutul pandemiei.

Măsurile au fost instituiteîn unele părți ale cartierului Jordn, Peninsula Kowloon
70 de clădiri se află în ”zona restricţionată”, iar oficialiiintenţionează să finalizeze procesul într-un interval de circa 48 de ore, astfel încât rezidenţii să poată merge luni la muncă.

Până sâmbătă la prânz, cel puțin 3.000 de persoane din zonă au fost supuse testelor. Personalul de lucru a vizitat peste 50 de clădiri, adică proximativ 1.000 de gospodării.

„Există șanse ca unele persoane să fie în perioada de incubație, așa că nu vom exclude efectuarea unei a doua runde de testare. Vom lua în considerare acest lucru și, din cauza incubației, este posibil ca unele persoane din această zonă să fi fost deja testate, dar vom solicita tuturor celor din această zonă va fi supusă testelor oricum”, a delcratun specialist pentrustraitstimes.com.

Mai mult, toți cei care au petrecut în zonă mai mult de două ore în ultima săptămână au fost chemați la testare.

Doar cei care sunt testați negativ pot rămâne în zonă, în timp ce cei găsiți pozitivi vor fi trimiși la spital.

”Riscul de infectare în comunitate este destul de ridicat”, a declarat secretarul pentru Sănătate, Sophia Chancu prilejul unei conferinţe de presă.
Zona restricţionată a raportat 162 de cazuri confirmate de COVID-19 luna aceasta, iar prezenţa virusului detectat în mostre din sistemul de canalizare al clădirilor din zonă a fost mai ridicată în comparaţie cu alte regiuni.

Hong Kong-ul a înregistrat vineri 61 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 55 sunt locale, numărul total ajungând la 9.928 de cazuri și 168 de decese.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)