Jandarmerița care a pulverizat spray paralizant spre un bărbat care a murit, trimisă în judecată

Jandarmerița care a pulverizat spray paralizant spre un bărbat care a murit, trimisă în judecată
foto:obiectivdesuceava

Jandarmeriţa care a pulverizat spray paralizant spre un bărbat care a murit a fost trimisă în judecată. Anunțul a fost făcut de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, potrivit ziarului Obiectiv de Suceava.

Scena a avut loc în Vatra Dornei, judeţul Suceava, atunci când tatăl unei copile de 12 ani a reclamat autorităţilor că un bărbat i-ar fi agresat fata.

Bărbatul acuzat a devenit recalcitrant la acuzaţiile care i-au fost aduse. Acesta a fost imobilizat prin pulverizarea spray-ului lacrimogen de către jandarmeriţă, ceea ce i-a adus sfârşitul. Potrivit certificatului de deces, bărbatul a decedat din cauza insuficienţei cardio-respiratorii acute. Însă, la cauze antecedente apăreau şi diagnosticele de peritonită generalizată şi infarct enteromezenteric total.

Femeia este acuzată de loviricauzatoare de moarte, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase,purtare abuzivă.

“Cu această ocazie, a folosit la activitatea de imobilizare, în mod nelegal, un spray iritant lacrimogen personal şi neautorizat în acest sens în activitatea organelor Jandarmeriei, dispozitiv care nu se afla în dotarea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, pulverizând astfel spre faţa victimei un jet de spray iritant lacrimogen din apropiere, pulverizarea efectuându-se prin încălcarea prevederilor Legii 550/2004 şi a HG 991/2005, iar folosirea, chiar şi a acestui dispozitiv neautorizat, nu s-a efectuat în mod gradual şi proporţional, depăşindu-se astfel nevoile reale pentru imobilizarea victimei C.I.”, spun procurorii.

Tags:
Ultima oră
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de Florin Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6
17:17 - Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții
17:04 - Ionel Dancă, filmat când le arăta mai multor liberali cum să voteze (VIDEO)
16:51 - Fetiță de 13 ani, găsită moartă într-o pădure din Bistrița-Năsăud. Ea fusese dată dispărută sâmbătă seară
16:32 - Un bărbat a fost arestat preventiv pentru sechestrarea unei fete și pentru tentativă de viol, la Hunedoara
16:04 - Ludovic Orban: Președintele PNL va avea demisia mea la dispoziție, luni dimineață. Există riscul major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei Deputaților