Japonia: A treia explozie şi un nou incendiu la Centrala nucleară din Fukushima

Japonia: A treia explozie şi un nou incendiu la Centrala nucleară din Fukushima
Trei explozii în patru zile. Accidentele se ţin lanţ după cutremurul de vineri, din Japonia. La Centrala nucleară de la Fukushima a avut loc marţi dimineaţă o nouă explozie, la reactorul 2, provocând un...

Trei explozii în patru zile. Accidentele se ţin lanţ după cutremurul de vineri, din Japonia. La Centrala nucleară de la Fukushima a avut loc marţi dimineaţă o nouă explozie, la reactorul 2, provocând un incendiu la reactorul 4, din care au început să se scurgă radiaţii. Focul a fost stins la scurt timp după izbucnire, dar reactorul se află în continuare sub strictă observaţie.

Situaţia este disperată, întrucât statul nipon a cerut ajutorul SUA pentru a putea controla rectoarele supraîncălzite.

Primul ministru Naoto Kan susţine că există pericolul altor scurgeri şi a cerut ca toate persoanele care locuiesc pe o rază de 30 de kilometri să rămână în case.

Oficialul a avertizat de asemenea populaţia în legătură cu nivelul radiaţiilor din jurul centralei, care a crescut alarmant şi că există riscul ajungerii vaporilor radioactivi în atmosferă.

Luni, reactorul 3 al centralei Fukushima a explodat în urma unei supraîncărcări cu hidrogen.  Reactorul 1 a explodat sâmbătă şi încă există riscul unei noi explozii.

Explozie la reactorul 2 din Fukushima

A treia explozie la Fukushima