Japonia: Două elicoptere au turnat apă pe reactoarele din Fukushima

Japonia: Două elicoptere au turnat apă pe reactoarele din Fukushima
Oficialii japonezi spun că măresc eforturile de răcire a reactoarelor de la Centrala nucleară din Fukushima, anunţă BBC. Elicoptere militare au împrăştiat tone de apă pentru a preveni topirea reactoarelor trei...

Oficialii japonezi spun că măresc eforturile de răcire a reactoarelor de la Centrala nucleară din Fukushima, anunţă BBC. Elicoptere militare au împrăştiat tone de apă pentru a preveni topirea reactoarelor trei şi patru, iar autorităţile speră ca electricitatea să fie restabilită curând.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului japonez, Yukio Edano, a spus într-o conferinţă de presă că experţii nucleari fac cercetări asupra eficienţei operaţiunii. Între timp, camioane cu apă sunt în aşteptare pentru a turna mai multă apă pe reactoare.

Preşedintele SUA, Barack Obama a avut joi o conversaţie telefonică cu primul ministru al Japoniei, Naoto Kan, despre criza crescândă care a stăpânit SUA. Autorităţile americane au trimis avioane pentru a ajuta cetăţenii americani să părăsească Japonia.

Marea Britanie şi-a sfătuit cetăţenii să părăsească Tokyo, precum şi nordul ţării, cât mai repede.

Franţa de asemenea şi-a urgentat naţionalii din Tokyo să plece din ţară sau să se mute în sud. Două avioane Air France vor începe evacuarea cetăţenilor francezi joi seara.

Aproximativ 450.000 de oameni locuiesc în adăposturile temporare, iar mulţi dorm pe podelele şcolilor.

Bilanţul oficial provizoriu al morţilor după cutremurul violent cu magnitudinea de 9, a ajuns la 5000, iar numărul dispăruţilor se ridică la 8.600.

Operaţiunea de stropire a reactoarelor

Tags: