Japonia: Un nou incendiu la reactorul 4 al Centralei Fukushima. Muncitorii au fost evacuaţi

Japonia: Un nou incendiu la reactorul 4 al Centralei Fukushima. Muncitorii au fost evacuaţi
Un nou incendiu a izbucnit miercuri la Centrala nucleară din Fukushima, ultimul în seria de explozii care au ridicat temeri privitor la o contaminare în masă cu radiaţii, informează CNN. În timpul incendiului,...

Un nou incendiu a izbucnit miercuri la Centrala nucleară din Fukushima, ultimul în seria de explozii care au ridicat temeri privitor la o contaminare în masă cu radiaţii, informează CNN.

În timpul incendiului, nivelul radiaţiilor a depăşit de 167 de ori nivelul normal, a anunţat Agenţia Internaţională de Energie Atomică.

Autorităţile au avertizat populaţia de pe o rază de 30 de kilometri din jurul centralei să stea în casă, din pricina vântului care ar putea purta vaporii radioactivi spre zonele adiacente.

„Încă există un mare risc de scurgere de material radioactiv”, a spus primul ministru Naoto Kan, cerând oamenilor să-şi păstreze calmul.

Norul radioactiv paralizează Japonia

Centrala are în total şase reactoare, iar reactoarele 5 şi 6 reprezintă şi ele un pericol, având în vedere că ambele sunt pline cu combustibil.

Aproximativ 200.000 de persoane, pe o rază de 20 de kilometri, au fost evacuate, iar zoburile în zonă au fost interzise.

23 de persoane au fost decontaminate, din cele 150 monitorizate, din jurul regiunii afectate. Numărul muncitorilor a fost iniţial redus de la 800 la 50.

Potrivit BBC, şeful Cabinetului Secretar de Stat Japonez, a declarat că muncitorii rămaşi la centrală, pentru a ţine sub control reactoarele, au fost evacuaţi temporar, din cauza nivelului alarmant al radiaţiilor, revenind după câteva ore.

La reactorul 4 a mai avut loc un incediu marţi dimineaţă, după ce reactorul 2 a explodat. Focul a fost stins în scurt timp, dar reactorul încă mai înregistrează scurgeri de material radioactiv.

Radiaţiile ameninţă Japonia

Fukushima: Se scurge material radioactiv